Βούρκωσε ο βασιλιάς Κάρολος: «Θα ακολουθήσω το παράδειγμα της μητέρας μου»

Συγκινημένος στην πρώτη ομιλία του στο Westminster Hall

Βούρκωσε ο βασιλιάς Κάρολος στην πρώτη ομιλία του στο Westminster Hall / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Εμφανώς συγκινημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο βασιλιάς Κάρολος πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη του ομιλία ενώπιον των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου, στο Westminster Hall, το οποίο χαρακτήρισε  «ολοζώντανο εργαλείο της δημοκρατίας μας».

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Σκωτία την αποχαιρετά με λαϊκό προσκύνημα 

Ο νέος βασιλιάς πάλευε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, καθώς βουλευτές και προσωπικό τραγουδούσαν το «God save the King». 

Κάρολος: Τα νεύρα του κατά την υπογραφή της διακήρυξής του ως βασιλιά

Βασιλιάς Κάρολος συγκίνηση

Κατά την ομιλία του, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε ότι είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει πιστά το παράδειγμα που έθεσε η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ.

Σε τελετή στο Γουεστμίνστερ Χολ, το παλαιότερο κτίριο στο κοινοβουλευτικό συγκρότημα, ο Κάρολος χρησιμοποίησε την ομιλία του προς την άνω και την κάτω Βουλή του βρετανικού Κοινοβουλίου για να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του και να δεσμευθεί να τηρήσει την αρχή της συνταγματικής κυβέρνησης. 

βασιλιάς Κάρολος ομιλία στη Βουλή Βρετανών

ομιλία βασιλιά Καρόλου στο Westminster Hall

«Αν και σε πολύ νεαρή ηλικία, η εκλιπούσα βασίλισσα δεσμεύθηκε να υπηρετεί τη χώρα και τον λαό της και να τηρεί τις πολύτιμες αρχές της συνταγματικής κυβέρνησης που είναι στην καρδιά του έθνους μας. Αυτή τη δέσμευση, την τήρησε με ανυπέρβλητη αφοσίωση», δήλωσε ο Κάρολος. 

Έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και των συμβουλών σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά. 

Η βασίλισσα πέθανε την Πέμπτη με τη χώρα να τελεί σε εθνικό πένθος και δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί να αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής σε εκείνη. 

Στην τελετή στο Γουεστμίνστερ Χολ, κατά την οποία τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και των Λόρδων υπέβαλαν τα συλλυπητήριά τους στον νέο βασιλιά, ο Κάρολος απέτισε φόρο τιμής στο Κοινοβούλιο ως «ολοζώντανο εργαλείο της δημοκρατίας μας». 

τελετή Westminster Hall

βασιλιάς Κάρολος και Καμίλα

Westminster Hall ομιλία πρίγκιπα Καρόλου

ομιλία βασιλιά Καρόλου στο Westminster Hall 2

«Καθώς στέκομαι ενώπιων σας σήμερα, δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της Ιστορίας που μας περιβάλλει, και το οποίο μας θυμίζει τις ζωτικής σημασίας κοινοβουλευτικές παραδόσεις, στις οποίες τα μέλη και των δύο σωμάτων έχετε αφοσιωθεί με τόσο μεγάλη προσωπική δέσμευση για το καλό όλων μας», πρόσθεσε ο νέος βασιλιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top