Βασίλισσα Ελισάβετ: Η Σκωτία την αποχαιρετά με λαϊκό προσκύνημα 

Στο Εδιμβούργο βασιλιάς Κάρολος, πρίγκιπας Ουίλιαμ και πρίγκιπας Χάρι

Από τη Σκωτία ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα - Βίντεο από Reuters

Στο Εδιμβούργο και στο ανάκτορο Χόλιρουντχάουζ βρίσκεται η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ από χθες Κυριακή. Η φάλαγγα των αυτοκινήτων ξεκίνησε το πρωί από το κάστρο του Μπαλμόραλ για να κάνει ένα ταξίδι 300 χιλιομέτρων μέχρι την πρωτεύουσα της Σκωτίας που διήρκεσε 6 ώρες.

Θάνατος Ελισάβετ: Κοσμοσυρροή στο Μπάκιγχαμ 

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην ύπαιθρο της Σκωτίας περιμένοντας σιωπηλά να αποχαιρετίσουν για τελευταία φορά τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Κοσμοσυρροή / AP

Στην Αίθουσα του Θρόνου

Το φέρετρο παρέμεινε την νύκτα στην επιβλητική αίθουσα του θρόνου της βασιλικής κατοικίας στο Εδιμβούργο και θα παραμείνει εκεί έως σήμερα νωρίς το απόγευμα ώστε να μπορέσει το προσωπικό της βασιλικής κατοικίας να αποχαιρετίσει τη βασίλισσα του. 

Μετά από ταξίδι 6 ωρών, το φέρετρο έφτασε στο Εδιμβούργο / AP

Στο Εδιμβούργο ο Βασιλιάς Κάρολος Γ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κι ο πρίγκιπας Χάρι

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η σύζυγός του Καμίλα μεταβαίνουν στην Σκωτία, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ώρα που σήμερα το πρωί δέχονται συλλυπητήριες προσφωνήσεις από τα δύο σώματα του βρετανικού κοινοβουλίου.

Δέηση και λαϊκό προσκύνημα

Θα ακολουθήσει θρησκευτική τελετή - δέηση στον καθεδρικό ναό του Αγίου Αιγιδίου (Saint Giles) παρουσία του βασιλιά Καρόλου Γ'. Η πομπή θα μεταφέρει το φέρετρο στον καθεδρικό ναό κι ο βασιλιάς Κάρολος, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι θα ακολουθήσουν με τα πόδια για να αποτίσουν φόρο τιμής στην αγαπημένη τους βασίλισσα.Τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ακολουθούν πολύ κοντά με τα αυτοκίνητα. 

 

 

Ο Βασιλιάς Κάρολος κι οι πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι θα ακολουθήσουν με τα πόδια την πομπή / AP

Της τελετής στον καθεδρικό ναό θα ακολουθήσει το πρώτο λαϊκό προσκύνημα, το οποίο θα διαρκέσει 24 ώρες. Το λαϊκό θα ξεκινήσει στις 17:00, με τους αξιωματικούς να αναφέρουν ότι θα εφαρμοστεί σύστημα ουράς. 

Το ανατρεπτικό μυστικό μακροζωίας της βασίλισσας Ελισάβετ

Η σορός της Βασίλισσας Ελισάβετ θα μεταφερθεί το απόγευμα της Τρίτης με αεροσκάφος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο Λονδίνο στο κάστρο του Ουίνδσορ. Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ έχει οριστεί για τις 11 το πρωί της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου. Η ταφή της θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και στη βασιλική κρύπτη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top