Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - Συνόδευσε την πομπή ο Κάρολος

Τοποθέτησαν το στέμμα στο φέρετρο

Στο Εδιμβούργο μετά την πρώτη του ομιλία προς τα μέλη της βουλής των Κοινοτήτων και της βουλής των Λόρδων έφθασε ο βασιλιάς Κάρολος για να λάβει μέρος στην τελετή προς τιμήν της βασίλισσας Ελισάβετ, ενώ του παραδόθηκαν και τα «κλειδιά» της πόλης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο.

Στο Εδιμβούργο ο Κάρολος

Καμίλα

Στο Εδιμβούργο ο Κάρολος με την Καμίλα

Ο μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Εδιμβούργου μετά την αναχώρησή του μαζί με τη σύζυγό του, Καμίλα, από το Λονδίνο, όπου πραγματοποίησε την πρώτη του ομιλία ενώπιον των βουλευτών.

Το ζευγάρι κατευθύνθηκε στο παλάτι του Χόλιρουντ Χάουζ στην πόλη, όπου τους περίμενε με τυμπανοκρουσίες τιμητική φρουρά από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας, για να τους καλωσορίσει. Ακολούθησε η «τελετή των κλειδιών», όπου ο Κάρολος παρέλαβε τα «κλειδιά» της πόλης, σύμφωνα με το τελετουργικό.

Χιλάδες κόσμου βρίσκεται στην οδό Royal Mile. Άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν κάνει ουρές κατά μήκος των μεταλλικών φραγμών έξω από τον καθεδρικό ναό του Σεντ Τζάιλς από νωρίς το πρωί, καθώς περιμένουν να αποτίσουν τα σέβη τους στη βασίλισσα.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εδιμβούργο - Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και οι έλεγχοι είναι πυκνότατοι. Οι κεντρικές οδοί της σκωτσέζικης πρωτεύουσας είναι περιφραγμένες. Εκατοντάδες αστυνομικοί είναι παρόντες για να διασφαλίσουν την τάξη και να αποτρέψουν οποιονδήποτε κίνδυνο.

Το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας θα μεταφερθεί με πομπή από το παλάτι Χόλιρουντ Χάουζ προς τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς.

Την πομπή θα ακολουθήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί ευχαριστήρια τελετή για τον εορτασμό της ζωής της βασίλισσας.

Στις 17:00 ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα, ενώ το φέρετρο της βασίλισσας θα παραμείνει στον καθεδρικό ναό για 24 ώρες.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι θα εφαρμοστεί σύστημα ουράς και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι παρευρισκόμενοι προειδοποιούνται ότι είναι πιθανό να περιμένουν αρκετές ώρες.

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Εδιμβούργο - Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα στη βασίλισσα Ελισάβετ

Βασιλιάς Κάρολος: Συνοδεύει την πομπή με τη σορό της Ελισάβετ στο Εδιμβούργο

Ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17.00 η πομπή που συνοδεύει τη σορό της Ελισάβετ Β΄ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο, με επικεφαλής τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, ο οποίος συνοδεύεται από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Απαγορεύεται στον πρίγκιπα Άντριου να φορά στρατιωτική στολή στις εκδηλώσεις πένθους

Την αυτοκινητοπομπή περιστοιχίζουν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Στον καθεδρικό ναό τελέστηκε ευχαριστήρια Λειτουργία, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα. Το Στέμμα της Σκωτίας τοποθετήθηκε πάνω από το φέρετρο. Η λειτουργία έληξε περίπου στις 18:15.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top