Βρετανία: «Παρατράγουδα», ξύλο και συλλήψεις μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Ποιοι κάνουν λόγο για υπέρμετρη αστυνομική βία

 

Μπορεί οι Βρετανοί να πενθούν για την απώλεια της βασίλισσάς τους, ωστόσο στη Μ. Βρετανία υπάρχουν και «φωνές» που κάνουν λόγο για υπέρμετρη αστυνομική βία εναντίον των πολιτών που διαδηλώνουν κατά της μοναρχίας.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου - «Είσαι άρρωστος γέρος!»

Ομάδες προάσπισης των πολιτικών ελευθεριών αντιδρούν στην αστυνομική βία και την καταστολή, που όπως καταγγέλουν έχει ασκηθεί εναντίον των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Δευτέρας στο Εδιμβούργο, κατά τη διάρκεια της πομπής για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ, πολίτης επιτέθηκε φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου, αποκαλώντας τον «άρρωστο γέρο».

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα να φωνάζει στον πρίγκιπα Άντριου καθώς η νεκροφόρα της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ ανέβαινε αργά προς τον Καθεδρικό Ναό του St Giles.

Τον άνδρα έριξαν στο έδαφος εξαγριωμένοι πολίτες, καθώς πολλοί συνέχιζαν να φωνάζουν «God Save the King». Ο νεαρός ανασύρθηκε από αστυνομικό, καθώς το πλήθος συνέχιζε να τον σπρώχνει. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, αυτό δεν ήταν το μοναδικό περιστατικό.

Στο Εδιμβούργο την Κυριακή, μια γυναίκα, 22 ετών, η οποία εθεάθη να κρατά μια ταμπέλα που έγραφε συνθήματα κατά της μοναρχίας, κατηγορήθηκε για παραβίαση της ειρήνης και θα κληθεί σε απολογία.

Εν τω μεταξύ, στην Οξφόρδη, ένας 45χρονος συνελήφθη αφού φώναξε «Ποιος τον εξέλεξε;» τη στιγμή που ο Κάρολος ανακηρύχθηκε βασιλιάς. Ο ίδιος αργότερα αφέθη ελεύθερος.

Εξάλλου τη Δευτέρα, στο Λονδίνο, μια γυναίκα που κρατούσε μια πινακίδα με το μήνυμα «Not my King» (Όχι ο δικός μου βασιλιάς) έξω από το Παλάτι του Γουέστμινστερ, απομακρύνθηκε από την αστυνομία πριν από την άφιξη του βασιλιά Καρόλου Γ'.

Το ζήτημα που τίθεται από πολλούς είναι κατά πόσο καταπατείται το δικαίωμά τους στην ειρηνική διαμαρτυρία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top