Βασίλισσα Ελισάβετ: Επίθεση στον πρίγκιπα Άντριου - «Είσαι άρρωστος γέρος!»

Πολίτης του επιτέθηκε φραστικά κατά τη διάρκεια της νεκρικής πομπής

Ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Εδιμβούργο η πομπή για τη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ Β'. Κατά τη διάρκειά της, πολίτης επιτέθηκε φραστικά στον πρίγκιπα Άντριου, αποκαλώντας τον «άρρωστο γέρο».

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - Συνόδευσε την πομπή ο Κάρολος

Την πομπή ακολουθούν ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄, ο οποίος συνοδεύεται από τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ.

Βούρκωσε ο βασιλιάς Κάρολος: «Θα ακολουθήσω το παράδειγμα της μητέρας μου»

νεκρική πομπή βασίλισσας Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ με τα αδέλφια του, την πριγκίπισσα Άννα και τους πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ / AP Image

Κατά τη διάρκεια της πομπής και ενώ πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στην αγαπημένη μονάρχη που άφησε την τελευταία της πνοή την περασμένη Πέμπτη στο Μπαλμόρα, ο πρίγκιπας Άντριου δέχθηκε φραστική επίθεση από έναν άνδρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Daily Mail, ο νεαρός καταγράφηκε σε βίντεο  να φωνάζει «Άντριου, είσαι ένας άρρωστος γέρος». Λίγα λεπτά αργότερα, ένας αστυνομικός και ένας πολίτες τον έριξαν στο οδόστρωμα. Ακολούθησε έντονη συμπλοκή και ο αστυνομικός τον συνέλαβε. 

Πρίγκιπας Άντριου

Καθώς τον απομάκρυναν από το σημείο, ο νεαρός φώναζε «Είναι αηδιαστικό! Δεν έχω κάνει τίποτα κακό».

νεκρική πομπή βασίλισσας Ελισάβετ - Εδιμβούργο

Μεγαλειώδης η νεκρική πομπή για τη βασίλισσα Ελισάβετ στο Εδιμβούργο

Ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις 17.00 σήμερα η πομπή που συνοδεύει τη σορό της Ελισάβετ Β΄ μέχρι τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αιγιδίου στο Εδιμβούργο.

Ακολουθούν πεζή τα τέσσερα παιδιά της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ λίγο πιο πίσω θα βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο η βασιλική σύζυγος μαζί με την Κόμισσα του Ουέσεξ. 

Εδιμβούργο - πομπή σορού βασίλισσας Ελισάβετ

πομπή βασίλισσα Ελισάβετ

Η Κόμισσα του Ουέσεξ είναι η σύζυγος του πρίγκιπα Εδουάρδου, του μικρότερου αδερφού του Βασιλιά Καρόλου. Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση μαζί της. Κάποιοι στη Βρετανία θεωρούν ότι ήταν η αγαπημένη της νύφη που την ξεχώριζε ακόμη και από άλλους στενούς εξ αίματος συγγενείς της.

Την αυτοκινητοπομπή περιστοιχίζουν στρατιωτικοί ντυμένοι με σκωτσέζικες ενδυμασίες.

Η πομπή θα διαρκέσει 20 λεπτά. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει δοξολογία στον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου. Μετά την δοξολογία η σορός θα παραμείνει για 24 ώρες στο ναό για λαϊκό προσκύνημα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να σχηματιστούν ουρές πολλών χιλιομέτρων και γι' αυτό το λόγο οι αρχές έχουν ζητήσει την κατανόηση των πολιτών απαγορεύοντας παράλληλα φωτογραφίες και βίντεο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, η σορός της βασίλισσας θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος του Ρόαγιαλ Μάιλ, της κεντρικής αρτηρίας της πρωτεύουσας της Σκωτίας, για να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top