Κεντάκι: Τραγικός ο απολογισμός από τις πλημμύρες - 37 νεκροί

Η κακοκαιρία συνεχίζεται - Υπάρχουν αγνοούμενοι

Στους 37 έφτασαν οι νεκροί στην πολιτεία Κεντάκι των ΗΠΑ από τις καταστροφικές πλημμύρες ενώ η κακοκαιρία συνεχίζεται.

Ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ ανέφερε μέσω Twitter πως «Κλείνουμε την ημέρα με περισσότερα σπαρακτικά νέα από το ανατολικό Κεντάκι. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται πλέον σε 37 και εξακολουθούν ακόμη να υπάρχουν αγνοούμενοι», ανέφερε μέσω Twitter ο Άντι Μπεσίαρ. «Ας προσευχηθούμε γι’ αυτές τις οικογένειες», πρόσθεσε ο Δημοκρατικός πολιτικός.

ΗΠΑ: Στους 28 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

Ο κ. Μπεσίαρ ανέφερε πως ο απολογισμός των θυμάτων δεν αποκλείται να γίνει ακόμη πιο βαρύς, καθώς σωστικά συνεργεία θα αναπτύσσονται σε περιοχές οι οποίες χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες και στις οποίες δεν είχαν φθάσει ως αυτό το στάδιο. Οι έρευνες εμποδίστηκαν από νέες βροχοπτώσεις χθες και αναμενόταν οι καταιγίδες να συνεχιστούν τη νύχτα.

Πλημμύρες Κεντάκι

Ένα αυτοκίνητο ανατράπηκε (AP Photo/Timothy D. Easley)

«Λες και η κατάσταση δεν ήταν ήδη αρκετά δύσκολη για τους κατοίκους αυτής της περιοχής, βρέχει αυτή τη στιγμή», δήλωνε ο κυβερνήτης νωρίτερα χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η αμερικανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS) προειδοποίησε ότι υπήρχε κίνδυνος πλημμυρών στο μεγαλύτερο μέρος του ανατολικού Κεντάκι ως σήμερα το πρωί.

Πλημμύρες Κεντάκι

Μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Winchester, Ky., περπατούν με φουσκωτά σκάφη (AP Photo/Timothy D. Easley, Αρχείο)

«Είναι πιθανές ισχυρές βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν αστραπιαίες πλημμύρες», ανέφερε η NWS μέσω Twitter.

ΗΠΑ: Στους 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες στο Κεντάκι

Οι πλημμύρες αυτές, που άρχισαν την περασμένη εβδομάδα και συγκαταλέγονται στις χειρότερες που έχουν πλήξει ποτέ το Κεντάκι, μεταμόρφωσαν δρόμους σε ποτάμια, κατάπιαν γέφυρες και σπίτια σε περιοχές που βίωναν ήδη οικονομικό μαρασμό.

Πλημμύρες Κεντάκι

Αρκετές ίντσες λάσπης βρίσκονται στο δρόμο έξω από το Appalshop ένα κέντρο μέσων ενημέρωσης, τέχνης και εκπαίδευσης (AP Photo/Timothy D. Easley)

Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε κεραίες του δικτύου κινητής τηλεφωνίας περιέπλεξαν τις επιχειρήσεις διάσωσης και κάθε εκτίμηση για τον αριθμό των θανάτων και των αγνοούμενων.

Προχθές Κυριακή, ο κυβερνήτης Μπεσίαρ προειδοποίησε πως «θα βρίσκουμε πτώματα για εβδομάδες, πολλά από τα οποία θα έχουν παρασυρθεί για εκατοντάδες μέτρα».

Πλημμύρες Κεντάκι

Αρκετά τροχόσπιτα πλημμύρισαν (AP Photo/Dylan Lovan)

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κήρυξε κατάσταση «φυσικής καταστροφής» αποδεσμεύοντας ομοσπονδιακά κεφάλαια για υποστηριχθούν οι πληγείσες περιοχές στην πολιτεία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top