Χάος στα αεροδρόμια της Ευρώπης - Ουρές, ταλαιπωρία και καθυστερήσεις

Δεν θα επανέλθει η ομαλότητα πριν τον χειμώνα λένε οι αεροπορικές εταιρίες

αεροδρόμιο

Απίστευτη ταλαιπωρία συναντούν οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στα μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, της κλιματικής κρίσης ακόμη και της αύξησης των drones.

Μπλακ άουτ στα αεροδρόμια του πλανήτη

Πτήσεις «εξαφανίζονται» από τα δρομολόγια, αποσκευές χάνονται ενώ οι ουρές είναι ατελείωτες. Οι σκηνές χάους σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως η Φρανκφούρτη, το Λονδίνο και το Παρίσι είναι γεγονός.

Αεροπορικές εταιρίες λόγω της πανδημίας αναγκάστηκαν να μειώσουν αισθητά το προσωπικό τους ενώ δεν είναι λίγες εκείνες οι εταιρίες που αναγκάστηκαν να ακυρώσουν χιλιάδες πτήσεις το τελευταίο διάστημα. Μόνο η εταιρία Lufthansa έχει ακυρώσει 3.000 πτήσεις.

Στην Αμερική παραπάνω από 1.500 πτήσεις έχουν ακυρωθεί  μόνο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Η Air Canada είπε ότι θα ακυρώσει έως και το 10% των πτήσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες με χιλιάδες ταξιδιώτες οι οποίοι είναι στοιβαγμένοι στις αίθουσες αναχωρήσεων των αεροδρομίων περιμένοντας πότε θα ταξιδέψουν ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που χάνουν τις διακοπές του λόγω ακύρωσης της πτήσης τους. Όπως έκανε γνωστό μέσω e-mail η Lufthansa η σταθερότητα θα έλθει από τον χειμώνα πιθανότατα.

Τέλος από σήμερα η χρήση μάσκας σε αεροδρόμια και αεροπλάνα

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω έλλειψης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ενώ την ίδια στιγμή στην Γερμανία η κυβέρνηση θα επισπεύσει τις άδειες εργασίας και τις βίζες για αρκετές χιλιάδες αλλοδαπούς εργάτες.

Η Πορτογαλία θα διπλασιάσει το προσωπικό των συνοριακών ελέγχων στα έξι αεροδρόμια της χώρας έως τις 4 Ιουλίου για να προλάβουν την τεράστια αύξηση ταξιδιωτών. Η Ιρλανδία θα συνδράμει τον στρατό για να βοηθήσει .με την ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top