Μπαχτσελί: «Τα Δωδεκάνησα είναι ανοιχτή πληγή - Καταλήφθηκαν άδικα»

Συνεχίζεται το μπαράζ προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας

Μετά τις σκληρές δηλώσεις Ερντογάν για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η τουρκική πλευρά συνεχίζει με νέες προκλήσεις. 

Το μπαράζ των προκλήσεων από την πλευρά της Τουρκίας συνεχίζεται δια στόματος Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος της Ελλάδας, έβαλε στο στόχαστρο του τα Δωδεκάνησα.


Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Δε θα κάνω ψυχανάλυση στην τουρκική ηγεσία!  

Μιλώντας σε συνεδρίαση του κόμματός του δήλωσε: «Η Ελλάδα, που κλιμακώνει τις εντάσεις στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, παίζει με τη φωτιά. Οι εννέα στρατιωτικές βάσεις που δημιούργησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα αποτελούν απειλή για την εθνική μας ταυτότητα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμαθε από τους παππούδες βάνδαλους που έπεσαν στη θάλασσα. Φαίνεται ότι αυτή η απρόσεκτη νοοτροπία πληγώνει ξανά τον βυθό της θάλασσας», είπε ο Μπαχτσελί. 

Μπαχτσελί: «Ο Μητσοτάκης είναι ύπουλος και άνανδρος σαν τους παππούδες του»
 

«Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή η ιδιότητα απέχει πολύ από το να καλύπτει την εχθρική της στάση και στάση. [...] Το αίτημα της Ελλάδας για αεροσκάφη F-15 και F-16 δεν είναι πρόσκληση για ειρήνη, αλλά για πόλωση και μια διαδικασία που θα καταλήξει σε όπλα.», πρόσθεσε.

«Στη σέντρα» βγάζει τους Τούρκους η Ελλάδα για τις προκλήσεις

Αναφορικά με τα Δωδεκάνησα είπε: «Το θέμα των Δωδεκανήσων, τα οποία είναι η συνέχεια της Ανατολίας, είναι μια πληγή που δεν έχει κλείσει ακόμα. Τα Δωδεκάνησα καταπατήθηκαν με διάφορα κόλπα και με αδικίες σε βάρος της Τουρκίας. Είτε κοιτάξουμε αυτό το πρόβλημα στρατηγικά είτε από τη σκοπιά του δικαίου της καλής γειτονίας, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Η κλεμμένη περιουσία πρέπει να επιστραφεί στον ιδιοκτήτη της. Είτε με θέληση είτε με το ζόρι, θα αποδοθεί δικαιοσύνη».

Ο Ερντογάν εκβιάζει το ΝΑΤΟ με το Κυπριακό
 

Συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις του είπε: «Tα χωρικά ύδατα και της Τουρκίας και της Ελλάδας στο Αιγαίο είναι 6 μίλια. Η Ελλάδα έχει στόχο να τα επεκτείνει στα 12 μίλια. Αυτό δεν είναι εφικτό δίχως να χυθεί αίμα και δίχως τη χρήση όπλων».

M. Τσαβούσογλου: Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών επισημαίνοντας: «Υπάρχει ένας όρος και στις δυο συνθήκες για αποστρατιωτικοποίηση. Η Ελλάδα από το 1960 τα στρατιωτικοποιεί με απειλή από την Τουρκία ως δικαιολογία. Τα νησιά πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν. Αν δεν υποχωρήσει η Ελλάδα θα ανοίξουμε προς συζήτηση το θεμα κυριαρχίας τους».

Οικονόμου για Τσαβούσογλου: Ανιστόρητες και απαράδεκτες οι δηλώσεις του
 

Είναι αξιοσημείωτο ότι στη διάρκεια της συζήτησης παρουσίασε και χάρτες «γκριζάροντας» ελληνικά νησιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top