«Στη σέντρα» βγάζει τους Τούρκους η Ελλάδα για τις προκλήσεις 

Διεθνοποιεί το ζήτημα η Αθήνα – Το αναδεικνύουν παντού Μητσοτάκης – Δένδιας

Η Ελλάδα δεν προτίθεται να παίξει στο γήπεδο της προβοκάτσιας της Τουρκίας, όπως επιθυμεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιλέγει, όμως, να διεθνοποιήσει την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Τουρκική πρόκληση: Κατηγορούν τον Δένδια για επεκτατισμό λόγω Αγίας Σοφίας

Τηλεφώνημα  Δένδια – Μπλίνκεν και για την τουρκική προκλητικότητα

Ο δημοσιογράφος του Star αναφέρθηκε και στην τηλεφωνική που είχε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν, το απόγευμα της Δευτέρας. Tον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είχε συναντήσει και στην Ουάσιγκτον, ενώ ο κ. Μπλίνκεν τα είχε πει και με τον κ. Τσαβούσογλου. 

Με τον ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν μίλησε ο Δένδιας για προκλήσεις Τουρκίας - Ιράν

Ο κ. Δένδιας, όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξή του στο Star, είχε δείξει αρκετούς χάρτες στον κ. Μπλίνκεν, ενώ ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας,τόσο σε ρητορικό επίπεδο όσο και στο πεδίο. 

Η Αθήνα «δε σηκώνει» το γάντι που πετάει ο Ερντογάν

Ευρύτερα πάντως, η Αθήνα είναι στη λογική ότι δε θα σηκώσει το «γάντι» που πετάει ο  Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει μια ρητορική αντιπαράθεση.

Ερντογάν: «Εμείς θα θάψουμε τους σύγχρονους Βυζαντινούς»

Η Αθήνα επιλέγει τη διεθνοποίηση της τουρκικής προκλητικότητας, όπως θα κάνει και στη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης με το επιχείρημα ότι κανέναν στη Δύση δε συμφέρει ένα πρόσθετο πεδίο έντασης, αυτή τη φορά στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Μητσοτάκης: Προκλητική η Τουρκία, αποσταθεροποιεί την Ανατολική Μεσόγειο 

Και όπως  υπενθύμισε ο Γ. Ευγενίδης, ίσως το σημαντικότερο ραντεβού είναι η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στο τέλος Ιουνίου στη Μαδρίτη.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top