Με τον ΥΠΕΞ ΗΠΑ Μπλίνκεν μίλησε ο Δένδιας για προκλήσεις Τουρκίας - Ιράν

Μπαράζ συνομιλιών Δένδια και με τους ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ    

Νίκος Δένδιας Άντονι Μπλίνκεν

Μπαράζ σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με σημαντικούς ομολόγους του.  

Τουρκική πρόκληση: Κατηγορούν τον Δένδια για επεκτατισμό λόγω Αγίας Σοφίας

Με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε αρχικά τηλεφωνική  επικοινωνία ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος έθεσε και το ζήτημα των προκλήσεων της Τουρκίας, πριν  τη συμπλήρωση δύο εβδομάδων από τη συνάντησή τους στην Ουάσιγκτον. 

Για τις τουρκικές προκλήσεις ενημέρωσε ο Δένδιας τον Μπλίνκεν

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η κατάσταση στον Κόλπο, όπου ως γνωστόν καταλήφθηκαν πρόσφατα δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια από δυνάμεις του Ιράν.   

 

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δυτικά Βαλκάνια» αναφέρει ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο twitter.  

Συνομιλίες Δένδια και με ΥΠΕΞ Σαουδικής Αραβίας – Ισραήλ  

Ο κ. Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Faisal bin Farhan. 

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην ατζέντα βρέθηκαν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την περιοχή του Κόλπου και  οι στρατηγικές σχέσεις των δύο κρατών υπό το φως της επίσκεψης του Υπουργού Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας  Khalid Al Faleh, στην Αθήνα.

Τέλος ο κ. Δένδιας, σε συνέχεια πρόσφατης τηλεφωνικής συνομιλίας, επικοινώνησε εκ νέου σήμερα με ΥΠΕΞ Ισραήλ Y.Lapid σχετικά με εξελίξεις στην περιοχή Μέσης Ανατολής & Κόλπου. Έμφαση δόθηκε και στη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας Ισραήλ.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top