Ο Ερντογάν εκβιάζει το ΝΑΤΟ με το Κυπριακό

«Εισιτήριο» τα Κατεχόμενα για να μπει η Φινλανδία και η Σουηδία στο ΝΑΤΟ

Σ΄ έναν ακόμα εκβιασμό σκέφτεται να προχωρήσει ο Ερντογάν, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το Κυπριακό. 

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε με άρθρο του στη Χουριέτ: «Όσο είμαι εγώ δε θα μπουν στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία». Όμως αυτό δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή στο παζάρι του Προέδρου.

Ερντογάν: «Όσο είμαι Πρόεδρος, δε θα μπει στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία»

Σύμφωνα με Βρετανικά ΜΜΕ, ο Ερτογάν θέλει να πάρει ένα «ναι» για να δώσει και αυτός με την σειρά του έγκριση. Αναφέρει η βρετανική Express ότι: «Η Τουρκία μπορεί να πιέσει για την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως διαπραγματευτικό εργαλείο που θα επιτρέψει στη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, υπήρξε σύμφωνα με τους Βρετανούς και τηλεφώνημα μεταξύ του κατοχικού ηγέτη Ερσίν Τατάρ με τον Ερντογάν.

Η απάντηση του Ερντογάν ήταν θετική και μάλιστα φέρεται να είπε: «Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μοχλό πίεσης μπορούμε σε αυτήν την κατάσταση; Η Ελλάδα και η Κύπρος χρησιμοποιούν το βέτο τους στην ΕΕ για να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόοδο και είναι καιρός να επιλυθεί αυτή η αδικία».

Ερντογάν: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει με όσους μας βλέπουν σαν εχθρούς»

Στην Κύπρο το δημοσίευμα δεν έχει προκαλέσει καμία ανησυχία και χαρακτηρίζουν μια τέτοια κίνηση «καμένο χαρτί» που μόνο κακό θα κάνει στον Ερντογάν. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top