Ερντογάν: «Θα κάνουμε ό,τι πρέπει με όσους μας βλέπουν σαν εχθρούς»

Νέα προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι «Ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα»

Ανήμερα της επετείου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα προσωπική επίθεση εναντίον του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά τη δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα ότι «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια για μένα» σήμερα, κατά τη διάρκεια της πτήσης επιστροφής από το Αζερμπαϊτζάν, είπε στους δημοσιογράφους ότι από εδώ και στο εξής ο Κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνομιλητής του. 

Σκληρές δηλώσεις Ερντογάν: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης»

«Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πούμε, “ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας”. Θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος και κατέληξε:

«Μητσοτάκης γιοκ»: Συναγερμός σε Μαξίμου - ΥΠΕΞ για το παραλήρημα Ερντογάν

«Υπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά, πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό».

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για την αίτηση ένταξης της Φινλανδίας και τους Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε μεταξύ άλλων: 

«Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με τις χώρες που αγκαλιάζουν τρομοκράτες, να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, το οποίο είναι ένας οργανισμός ασφαλείας. Ποιό λάθος ήταν αυτό; Η Ελλάδα είχε εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ στο παρελθόν και η τότε τουρκική διοίκηση άνοιξε τον δρόμο για την επανένταξη της Ελλάδας στη Συμμαχία. Η Ελλάδα έλεγε τα ίδια, έλεγε ότι δεν θα γίνει τίποτα. Κοιτάξτε, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη 400 δισ. ευρώ, πάνω κάτω. Υπάρχουν 5+4, δηλαδή 9, βάσεις των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Λοιπόν, εναντίον ποιών δημιουργούνται αυτές οι βάσεις, γιατί υπάρχουν αυτές οι βάσεις; Να τι λένε: «Ενάντια στη Ρωσία…» Ψέματα… Δεν είναι ειλικρινείς. Μπροστά σε όλα αυτά είναι εμφανής η στάση τους απέναντι στην Τουρκία. Να τι έκαναν στον Μητσοτάκη τις προάλλες. Στην Αμερική άνοιξαν τις πόρτες της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας και τον έβαλαν να μιλήσει εκεί. Σε αυτή την ομιλία χειροκρότησαν; Χειροκρότησαν. Τα F16 έχουν ξαναφερθεί σε όλα αυτά τα γεγονότα; Αναφέρθηκαν. Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί ένας μουσουλμάνος να ξαναπληγεί. Μας έβαλαν μια φορά σε αυτή την θέση, δεν θα το ξανακάνουμε. Όσο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top