Ένοπλος γάζωσε πιστούς σε εκκλησία στην Καλιφόρνια

Ενορίτες τον ακινητοποίησαν και τον έδεσαν - Λίγο αργότερα συνελήφθη

Σκηνές από τον τόπο της επίθεσης στην Καλιφόρνια (AP)

Ένα άτομο έχασε τη ζωή του ενώ τουλάχιστον άλλα πέντε τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης σε εκκλησία της πόλης Λαγκούνα Γουντς στην Καλιφόρνια την Κυριακή 15 Μαΐου. 

Οι τραυματίες είναι τέσσερις άνδρες, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 66, 75, 82 και 92 ετών, καθώς και μια 86χρονη γυναίκα, επίσης ασιατικής καταγωγής.

Επίθεση σε εκκλησία στην Καλιφόρνια

Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία της Γενεύης στο Λαγκούνα Γουντς της Καλιφόρνια (AP)

Ο δράστης άνοιξε πυρ κατά τη διάρκεια γεύματος που διοργάνωσε η εκκλησία, ώσπου οι ενορίτες κατάφεραν να τον σταματήσουν και να τον δέσουν «με ηλεκτρικό καλώδιο», όπως δήλωσε ο υπαρχηγός της αστυνομίας της κομητείας Όραντζ, Τζεφ Χάλοκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

3 τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μιλγουόκι μετά τον αγώνα του NBA!

Ο δράστης, ένας άνδρας ασιατικής καταγωγής περίπου 60 ετών, συνελήφθη, ενώ οι αρχές εντόπισαν δύο όπλα στην τοποθεσία του εγκλήματος.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει γνωστά, όμως οι αρχές θεωρούν πως δεν είναι μέλος της τοπικής κοινότητας.

HΠA: Τουλάχιστον 6 νεκροί από σφαίρες έπειτα από καβγά στην Καλιφόρνια

Η πλειοψηφία των ατόμων που βρίσκονταν στην εκκλησιά ήταν ταϊβανικής καταγωγής, σύμφωνα με ανακοίνωση εκπροσώπου της τοπικής αστυνομίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Ταϊπέι ανακοίνωσε πως «ζήτησε από την αντιπροσωπεία του να εκφράσει τα ειλικρινέστερα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

Μόλις μία ημέρα πριν είχε προηγηθεί η φονική επίθεση στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, όπου ένας 18χρονος άνδρας σκότωσε 10 άτομα σε σούπερ μάρκετ.

ΗΠΑ: Ρατσιστικά τα κίνητρα της επίθεσης στο Μπάφαλο με 10 νεκρούς 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top