Ιστορική νίκη για τη γυναίκα που επινόησε το γαλλικό #MeToo

Είχε καθιερώσει το ισοδύναμο γαλλικό hashtag #balancetonporc

Ιστορική νίκη για τη γυναίκα που επινόησε το γαλλικό #MeToo

Η Sandra Muller κέρδισε τη δικαστική διαμάχη με τον άντρα που είχε κατηγορήσει για σεξουαλική παρενόχληση. Η Muller καθιέρωσε το γαλλικό hashtag #balancetonporc, ισοδύναμο του #MeToo, που σημαίνει «ξεσκεπάστε το γουρούνι σας».

Συγκεκριμένα, η Γαλλίδα δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει τον Οκτώβριο του 2017 τον τηλεοπτικό παραγωγό Eric Brion για ασεβή σεξουαλικά σχόλια προς το πρόσωπό της.

Η Muller είχε υποστηρίξει πως ο Brion σε μια εκδήλωση στις Κάννες το 2012 της είπε: «Έχεις μεγάλο στήθος. Μπορώ να σε κάνω να έχεις οργασμούς όλη νύχτα».

Στη συνέχεια, ο Brion μήνυσε την Muller για συκοφαντική δυσφήμηση και τον Σεπτέμβριο του 2019 το δικαστήριο αποφάσισε πως η Muller οφείλει να πληρώσει 15,000 ευρώ στον Brion, κρίνοντας πως η Muller δεν είχε παραθέσει επαρκή στοιχεία για να αποδείξει τη σεξουαλική παρενόχληση.

Υψηλάντη: Αν τo '60 υπήρχε το #MeToo θα είχαν καταρρακωθεί πολλά ονόματα

Τελικά, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας ανέτρεψε την απόφαση, καθώς έκρινε πως «ακόμα και αν η υπόληψη του Brion δέχθηκε πλήγμα, η Muller έδρασε καλή τη πίστει». Ο δικηγόρος της Muller, Jade Dousselon, χαρακτήρισε την απόφαση ως «ιστορική» νίκη για τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης..

Ο ίδιος ο Brion είχε παραδεχθεί πως έκανε απρεπή σχόλια προς την Muller, αλλά υποστήριξε πως στη συνέχεια είχε απολογηθεί για τη συμπεριφορά του.

#Metoo: «Σκηνοθέτης με βίασε μέσα στο αυτοκίνητό του»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top