Αφγανιστάν: Επανέρχεται η μπούρκα για όλες τις γυναίκες με εντολή Ταλιμπάν

Η κίνηση θυμίζει τη σκληρή εποχή 1996-2001

Αφγανιστάν Μπούρκα

Η ηγεσία των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν διέταξε όλες τις Αφγανές γυναίκες να φορούν δημοσίως την μπούρκα που καλύπτει τα πάντα, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Η κίνηση θυμίζει παρόμοιους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στις γυναίκες κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σκληρής διακυβέρνησης των Ταλιμπάν μεταξύ 1996 και 2001.

Η ηγεσία των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν διέταξε όλες τις Αφγανές γυναίκες να φορούν δημοσίως την μπούρκα που καλύπτει τα πάντα

«Θέλουμε οι αδερφές μας να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια», είπε ο Χαλίντ Χανάφι, αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου «για τη διάδοση της αρετής και την πρόληψη της κακίας» των Ταλιμπάν.

Οι Ταλιμπάν είχαν ήδη αποφασίσει να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία για κορίτσια άνω της έκτης τάξης (περίπου 11 ετών), ενάντια στις υποσχέσεις τους κατά την ανακατάληψη της χώρας το καλοκαίρι του 2021.

Συνέντευξη Τύπου των Ταλιμπάν: «Οι γυναίκες έχουν δικαιώματα»

Επέλεξαν αντίθετα να κατευνάσουν τη σκληροπυρηνική βάση τους, οδηγώντας τη χώρα σε μεγαλύτερη αποξένωση από τη διεθνή κοινότητα. 

Αφγανιστάν: «Ανησυχούμε για τις γυναίκες και τα παιδιά. Κινδυνεύει κόσμος»

Αυτή η απόφαση διέκοψε τις προσπάθειες των Ταλιμπάν να κερδίσουν πιθανή αναγνώριση από διεθνείς οργανισμούς, σε μια εποχή που η χώρα βυθίζεται σε μια επιδεινούμενη ανθρωπιστική κρίση.

Η διεθνής κοινότητα έχει προτρέψει τους ηγέτες των Ταλιμπάν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top