Διπλωματικό επεισόδιο Ρωσίας – Ισραήλ μετά από δηλώσεις του Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι η Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ο Χίτλερ είχε ευραϊκές ρίζες. Το Ισραήλ απαίτησε μια συγγνώμη από τη Μόσχα και διαμαρτυρήθηκε έντονα. 

Διπλωματικό επεισόδιο προκλήθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας μετά από τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

Ουκρανία: Ο Λαβρόφ αρνείται ειρηνευτικές συνομιλίες με το Κίεβο

Το Ισραήλ αποδοκίμασε τις δηλώσεις Λαβρόφ και απαίτησε μια «συγγνώμη».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στο ιταλικό κανάλι Rete 4. 

Ουκρανία: Η Μόσχα απειλεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου, Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: 

«Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Κι ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Γαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».

«Ψευδείς και παραληρηματικές», χαρακτήρισε τέλος ο  πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν τις δηλώσεις Λαβρόφ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top