Μαριούπολη: «Οι Ρώσοι ξεθάβουν νεκρούς για να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου»

Μάχες γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας και στο λιμάνι

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία για πάνω από 50 μέρες/ (15/4/22)

Η φρίκη στη Μαριούπολη δεν έχει τέλος. Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν πως ο ρωσικός στρατός ξεθάβει τα πτώματα των αμάχων «για να καλύψει εγκλήματα πολέμου».

Σε ανάρτηση στο Telegram, αξιωματούχοι της πόλης λένε ότι οι Ρώσοι δεν αφήνουν του κατοίκους να θάψουν τους αγαπημένους τους στις αυλές των σπιτιών τους και πάνε και τους ξεθάβουν. 

ομαδικοί τάφοι στη Μαριούπολη

«Είναι άγνωστο γιατί θα γίνει η εκταφή και πού θα σταλούν οι σοροί», λένε οι Ουκρανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ρωσία προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη περιοχή. 

Μoody's: Πιθανή χρεοκοπία της Ρωσίας - Για αναταράξεις ετοιμάζονται ΗΠΑ-ΕΕ

«Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, όλος ο κόσμος καταγράφει ήδη τα πολυάριθμα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης, Βαντίμ Μποϊτσέκνο, μιλώντας στο BBC, είπε: «Καθαρίζουν τα εγκλήματά τους μετά τη δημοσιότητα που πήραν όσα συνέβησαν στη Μπούκα και το Ιρπίν. Καθαρίζουν τα πτώματα αμάχων, που σκοτώθηκαν από εχθρικά όπλα, εχθρικά αεροπλάνα».

στρατιώτης στη Μαριούπολη

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Ουκρανία, υπάρχουν 13 κινητά κρεματόρια στη Μαριούπολη.

Μάχες γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας και στην περιοχή του λιμανιού

Το Κίεβο ανέφερε σήμερα ότι προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία της Μαριούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις και ότι μάχες μαίνονται γύρω από τις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργίας Illich Steel and Iron Works και στην περιοχή του λιμανιού.

Ουκρανία: Πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva - Τι εκτιμά η CIA

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη και σκληρή. Μάχες μαίνονται αυτή τη στιγμή. Ο ρωσικός στρατός καλεί συνεχώς πρόσθετες μονάδες να εισβάλουν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντερ Μοτουζιάνικ.

«Αλλά ως τώρα οι Ρώσοι δεν έχουν καταφέρει να το καταλάβουν πλήρως», είπε σε ενημέρωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.
Ο Μοτουζιάνικ σημείωσε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας για να επιτεθεί στη Μαριούπολη για πρώτη φορά από την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου και ότι οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνουν τις επιχειρήσεις τους για την κατάληψη των πόλεων Ρουμπεζνόγιε, Ποπάσνα στην ανατολική Ουκρανία.

στρατιώτες στη Μαριούπολη

Επίσης χαρακτήρισε σημαντική την απώλεια του ρωσικού καταδρομικού Moskva, που βυθίστηκε χθες το βράδυ. Ωστόσο, είπε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να δώσει πληροφορίες για ένα εργοστάσιο κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε ότι έπληξε με πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας έπαθε καρδιακή προσβολή από «μη φυσικά αίτια»

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε υπό τον πλήρη έλεγχο της τις εγκαταστάσεις της Illich Steel and Iron Works της Μαριούπολης και προειδοποίησε για περισσότερα πλήγματα σε στόχους στο Κίεβο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top