ΗΠΑ: Το Moskva χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους

H Ρωσία απέλασε 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ

Η Ουάσινγκτον πλέον πιστεύει ότι το ρωσικό καταδρομικό Moskva, η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που βυθίστηκε χθες, χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους, δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, κάνοντας λόγο για «ένα μεγάλο πλήγμα» για τη Ρωσία.

Moskva: Πολύτιμο λείψανο του Τιμίου Σταυρού ίσως βυθίστηκε μαζί με το πλοίο

«Εκτιμούμε ότι επλήγη από δύο πυραύλους Neptune», είπε σε δημοσιογράφους ο ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, διαψεύδοντας την εκδοχή της Μόσχας που ισχυρίζεται ότι η ναυαρχίδα της «υπέστη σοβαρές ζημιές» από πυρκαγιά.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι υπήρξαν θύματα, αν και οι αριθμοί θυμάτων δεν είναι σαφείς, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

H Ρωσία απέλασε 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΕΕ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με ανακοίνωσή του, ανακηρύσσει ανεπιθύμητα πρόσωπα 18 μέλη της διπλωματικής αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ουκρανία: Πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva - Τι εκτιμά η CIA

Στην ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν την Ρωσία το συντομότερο δυνατό.

Καταδίκη Μπορέλ για την απόφαση της Μόσχα να απελάσει διπλωμάτες

Την απόφαση της Μόσχας να απελάσει μέλη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία καταδίκασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Καταδικάζω έντονα την αδικαιολόγητη απόφαση των ρωσικών αρχών να απελάσουν 18 μέλη της Αντιπροσωπείας της Ένωσης στη Ρωσική Ομοσπονδία», αναφέρει ο κ. Μπορέλ με ανάρτησή του στο twitter.
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top