Moskva: Πολύτιμο λείψανο του Τιμίου Σταυρού ίσως βυθίστηκε μαζί με το πλοίο

«Μυστήριο» με τον αρχηγό του στόλου – Πληροφορίες ότι τον συνέλαβαν

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Moskva”, που βυθίστηκε χθες στη Μαύρη Θάλασσα εν ώρα θαλασσοταραχής είναι πιθανό να μετέφερε τμήμα του Τιμίου Σταυρού. 

Σύμφωνα με το Business Insider, το πλοίο – «καμάρι» του Πούτιν είχε παρεκκλήσι για να προσεύχονται οι περισσότεροι από 600 ναυτικοί του.

Ουκρανία: Πυρηνική απειλή μετά τη βύθιση του Moskva - Τι εκτιμά η CIA

Ένα πολύτιμο θραύσμα από τον Τίμιο Σταυρό είχε ανακοινωθεί πως θα μεταφερθεί στο πλοίο κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη του, ενός ανώνυμου συλλέκτη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2020 ότι το λείψανο είχε παραδοθεί στον  αρχηγό του στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Ιγκόρ Οσίποβ, και βρισκόταν στην έδρα του στόλου έτοιμο να παραδοθεί στο πλοίο «σύντομα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει αν τελικά το ιερό λείψανο βρισκόταν στο πλοίο που βυθίστηκε. 

«Μυστήριο» με τον αρχηγό του στόλου – Πληροφορίες ότι τον συνέλαβαν

Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται πως εκείνοι χτύπησαν το ρωσικό πλοίο, με τους Ρώσους να το διαψεύδουν. Μία μέρα μετά την τεράστια απώλεια του ρωσικού στόλου, η ουκρανική πλευρά λέει πως συνέλαβε και τον αρχηγό του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, Ιγκόρ Οσίποφ. 

Η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας “Moskva”, που βυθίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα εν ώρα θαλασσοταραχής

Όπως υποστηρίζουν, οι Ρώσοι τον θεωρούν υπεύθυνο για το φιάσκο σε σχέση με το καμάρι του Πούτιν.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Οσίποφ προστέθηκε στον κατάλογο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως «υπεύθυνος για την ενεργή υποστήριξη και εφαρμογή δράσεων και πολιτικών που υπονομεύουν και απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και τη σταθερότητα ή την ασφάλεια στην Ουκρανία».

Πληροφορίες τον θέλουν να βρισκόταν πάνω στο Moskva όταν προέκυψαν τα προβλήματα που οδήγησαν στη βύθισή του.
Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top