Ζελένσκι: Εκατοντάδες βιασμοί, ακόμη και μικρών παιδιών, από τους Ρώσους

Νέες καταγγελίες κατά της Ρωσίας για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον πόλεμο στην Ουκρανία (10/4)

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατήγγειλε σήμερα «εκατοντάδες περιστατικά βιασμών» σε περιοχές που προηγουμένως είχε καταλάβει ο ρωσικός στρατός. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε «ανήλικα κορίτσια και πολύ μικρά παιδιά συγκαταλέγονται» στα θύματα βιασμών.

Ο Ζελένσκι στη Μπούκα όπου έγινε η σφαγή Ουκρανών αμάχων

Ο Ζελένσκι στη Μπούκα όπου έγινε η σφαγή Ουκρανών αμάχων (AP News) 

Δραματική έκκληση Ζελένσκι: «Θα είναι η πιο δύσκολη μάχη»

«Σε περιοχές που απελευθερώθηκαν από τους κατακτητές, η καταγραφή και η έρευνα των εγκλημάτων πολέμου που διέπραξε η Ρωσία συνεχίζονται. Σχεδόν καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι ομαδικοί τάφοι», είπε, απευθυνόμενος στο λιθουανικό κοινοβούλιο μέσω βίντεο.

«Πολλές χιλιάδες θύματα. Εκατοντάδες περιστατικά βασανιστηρίων. Συνεχίζουμε να βρίσκουμε πτώματα μέσα σε αγωγούς και σε υπόγειες αποθήκες», συνέχισε.

Ουκρανία: Καταγγελίες ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε χημικά στη Μαριούπολη

«Έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιπτώσεις βιασμού, συμπεριλαμβανομένων ανήλικων κοριτσιών και πολύ μικρών παιδιών. Ακόμη και ενός βρέφους! Είναι τρομακτικό και μόνο να μιλάμε για αυτό», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Επικαλέστηκε, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, βίντεο που έστειλε, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας αλεξιπτωτιστής ή μέλος ρωσικών ειδικών υπηρεσιών, που έχει ταυτοποιηθεί, όπου βλέπουμε «τι κάνει σε αυτό το βρέφος, πώς το βασανίζει».

ΥΠΕΞ: Νέες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Οδησσό 

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα σε μια συναισθηματική αντίδραση στην ομιλία του Ουκρανού προέδρου δήλωσε: «Είναι απλά αδύνατο να φανταστεί κανείς μεγαλύτερη φρίκη: ο πρόεδρος Ζελένσκι μίλησε σήμερα για βιασμό ενός βρέφους», δήλωσε.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι «ορισμένες χώρες της ΕΕ εξακολουθούν να μην τολμούν να αποφασίσουν πότε θα περιορίσουν ακόμη και τις ρωσικές αγορές υδρογονανθράκων», παρά τις «μαζικές δολοφονίες στην Μπούτσα, τους εκτοπισμούς πληθυσμών» και την «προμελετημένη καταστροφή ειρηνικών πόλεων από ρωσικούς πυραύλους και βόμβες».

Ζελένσκι: «10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Μαριούπολη»

Μαρτυρίες που μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τους φόβους μη κυβερνητικών οργανώσεων, οι οποίες αναφέρουν ενδείξεις για τη χρήση του βιασμού ως «όπλο πολέμου».

Μια Ουκρανή αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι έπεσε θύμα βιασμού από δύο Ρώσους στρατιώτες αφότου έμαθαν ότι ήταν σύζυγος ενός Ουκρανού στρατιώτη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top