Μαριούπολη: Ρωσικά μέσα ισχυρίζονται ότι ο στρατός κατέλαβε το λιμάνι

«Οι λαϊκές δυνάμεις του Ντονέτσκ εξουδετέρωσαν τα ουκρανικά στρατεύματα»

Ρωσικά μέσα ισχυρίζονται πως «οι λαϊκές δυνάμεις του Ντονέτσκ» έχουν καταλάβει ήδη το λιμάνι της Μαριούπολης.

Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε σταματά για έναν λόγο

Το RIA Novosti μεταδίδει πως το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής περιήλθε υπό την ηγεσία των Ρώσων, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων. 

Ο Εντουάρντ Μπασουριν, εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ότι η «κατοικημένη περιοχή της Μαριούπολης είναι στην πραγματικότητα απελευθερωμένη από τους Ουκρανούς μαχητές».

Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί από ανεξάρτητες πηγές. 

«Η Ρωσία είναι σχεδόν έτοιμη να εξαπολύσει νέα επίθεση στην ανατολική Ουκρανία», λέει το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας

Μαριούπολη: Για την ύστατη μάχη ετοιμάζονται οι πολιορκημένοι Ουκρανοί  

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας. 

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση. 

Εκκαθαρίσεις 150 στελεχών της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών από τον Πούτιν

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει το υπουργείο τις προβλέψεις του.

Οι Ρώσοι εκτέλεσαν Λιθουανό σκηνοθέτη γιατί νόμιζαν πως είναι... ελεύθερος σκοπευτής

Οι θηριωδίες των Ρώσων στην Ουκρανία δεν έχουν τέλος. Σήμερα έγινε γνωστό πως ο θάνατος ένος Λιθουανού σκηνοθέτη στη Μαριούπολη οφείλεται σε οβίδα που του έριξε ο ρωσικός στρατός. 

Ο Μάντας Κβενταραβίτσιους εντοπίστηκε νεκρός με τραύματα στο στήθος και το κεφάλι στο κεφάλι του. Οι ρώσοι τον εκτέλεσαν, καθώς θεώρησαν πως είναι ελεύθερος σκοπευτής. 

Η γυναίκα του σκηνοθέτη τον έψαχνε επί μέρες, με κίνδυνο να χάσιε και η ίδια τη ζωή της. Ο Μαντάς Κβενταραβίσιους είχε γίνει γνωστός για το ντοκιμαντέρ του «Μαριούπολη» (Mariupolis) που έκανε πρεμιέρα το 2016 στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top