Λαβρόφ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε σταματά για έναν λόγο

O Πούτιν διέταξε ανακωχή στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά άλλαξε γνώμη!  

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι η Μόσχα δε θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία πριν τον επόμενο γύρο των ειρηνευτικών συνομιλιών.

Ουκρανία: Μάνα αναγνώρισε τον νεκρό γιο της από τα παπούτσια του

«Δεν υπάρχει λόγος που να μας κάνει να μην μπορούμε να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. «Η Ουκρανία έχει κάνει στροφή 180 μοιρών, ωστόσο είμαστε υπομονετικοί και επίμονοι και δε θα σταματήσουμε τον πόλεμο μέχρι την επόμενη συνάντηση. H ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση έχει σχεδιαστεί για να βάλει τέλος στην απερίσκεπτη πορεία προς την πλήρη κυριαρχία των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων δυτικών χωρών στη διεθνή σκηνή», εξήγησε ο Λαβρόφ. 

«Πρόκειται για μια πολιτική που αντανακλά οργή και η αντιστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Δύσης είναι πολύ σοβαρή, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η Ρωσία, με την ιστορία και με τις παραδόσεις της, είναι μια από εκείνες τις χώρες που δε θα καταλάβουν ποτέ υποδεέστερη θέση έναντι της Δύσης. Μπορούμε να είμαστε μέλη της διεθνούς κοινότητας μόνο με ίσους όρους στο κομμάτι της ασφάλειας», κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας. 

Λαβρόφ: O Πούτιν διέταξε ανακωχή στα τέλη Φεβρουαρίου αλλά άλλαξε γνώμη 

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας σημείωσε ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την αναστολή της στρατιωτικής δράσης κατά τον πρώτο γύρο συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά ότι η θέση της Μόσχας έκτοτε άλλαξε.
«Αφού πειστήκαμε ότι οι Ουκρανοί δεν σχεδίαζαν να ανταποκριθούν, πάρθηκε μια απόφαση ότι κατά τους επόμενους γύρους συνομιλιών, δεν θα υπάρξει παύση (στη στρατιωτική δράση) εφόσον δεν επιτευχθεί τελική συμφωνία», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ (photo AP Images)  

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την περασμένη εβδομάδα το Κίεβο ότι παρουσίασε στη Μόσχα ένα «απαράδεκτο» σχέδιο ειρηνευτικής συμφωνίας που παρέκκλινε από τις συμφωνίες που είχαν καταλήξει προηγουμένως οι πλευρές. Το Κίεβο απέρριψε τους ισχυρισμούς Λαβρόφ τότε ως μια τακτική για να υπονομεύσει την Ουκρανία ή να αποσπάσει την προσοχή από τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Στη συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα, ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι εκκλήσεις του επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ να συνεχίσει το ευρωπαϊκό μπλοκ να εξοπλίζει το Κίεβο, σηματοδοτούν μια «πολύ σοβαρή ανατροφή» στην ευρωπαϊκή πολιτική.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top