Λαβρόφ: Η Ουκρανία υπαναχωρεί από όσα είπαμε στην Κωνσταντινούπολη

«Αγκάθι» για μια συμφωνία εκεχειρίας το ζήτημα των στρατιωτικών ασκήσεων  

Σεγκέι Λαβρόφ

Η Ρωσία δεν αποδέχεται την υπαναχώρηση της Ουκρανίας από το ζήτημα της συγκατάθεσης της Μόσχας σε στρατιωτικές ασκήσεις στο έδαφός της, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ των δύο κρατών, όπως υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.      

Άμεση εκκένωση της ανατολικής Ουκρανίας ζήτησε το Κίεβο!  

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ το Κίεβο έθεσε νέες προϋποθέσεις αλλάζοντας τον όρο για τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων, χωρίς να αναφέρει την ανάγκη να λάβει τη συγκατάθεση των ρωσικών αρχών. Το έγγραφο της Κωνσταντινούπολης υποστηρίζει ότι  αναφέρει ρητά: «στο πλαίσιο ενός ουδέτερου, μη πυρηνικού καθεστώτος, οποιεσδήποτε στρατιωτικές ασκήσεις με τη συμμετοχή ξένων δυνάμεων πραγματοποιούνται μόνο με τη συγκατάθεση όλων των εγγυητών κρατών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας».

Ζελένσκι στη Βουλή: Λέμε «Ελευθερία ή Θάνατος», όπως λέγατε και εσείς 

«Σίγουρα, στο επόμενο στάδιο, η ουκρανική πλευρά θα ζητήσει την απόσυρση των στρατευμάτων και θα συσσωρεύει όλο και περισσότερες προϋποθέσεις. Αυτό το σχέδιο είναι κατανοητό, αλλά είναι απαράδεκτο» τόνισε ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών. 

Ουκρανία: Συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι αν «κλειδώσει» η συμφωνία ειρήνευσης

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε: «Η Ουκρανία δεσμεύτηκε προηγουμένως ότι οι εγγυήσεις ασφαλείας δε θα ισχύουν για την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, ενώ η νέα έκδοση του εγγράφου προσφέρει ασαφή γλώσσα σχετικά με κάποιον αποτελεσματικό έλεγχο. Για άλλη μια φορά αποκαλύπτονται οι πραγματικές προθέσεις του Κιέβου στη διαπραγμάτευση, η γραμμή του να καθυστερεί και να υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις μέσω μιας απόκλισης από τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν. Το καθεστώς του Κιέβου ελέγχεται από την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, οι οποίοι πιέζουν τον Πρόεδρο Ζελένσκι να συνεχίσει τις εχθροπραξίες»

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πάντως ότι «παρά τις προκλήσεις, η διαπραγματευτική διαδικασία θα συνεχιστεί».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top