Ζελένσκι από τη Μπούκα: Γενοκτονία τα εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας   

«Από τον Πούτιν το πράσινο φως της εξόντωσης αμάχων» λέει ο δήμαρχος 

«Γενοκτονία» χαρακτήρισε τα εγκλήματα πολέμου στη Μπούκα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολιντιμίρ Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφθηκε τη μαρτυρική πόλη, η οποία ανακαταλήφθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, μετά τη σφαγή αμάχων για την οποία έχει ξεσπάσει παγκόσμιος σάλος και κατηγορείται προσωπικά ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για έγκλημα πολέμου.

Ζελένσκι Μπούκα σφαγή αμάχων

Ο Ζελένσκι στη Μπούκα της Ουκρανίας όπου σημειώθηκε η σφαγή αμάχων (AP)  

Παγκόσμια κατακραυγή για τη σφαγή αμάχων στη Μπούτσα

«Αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους και τα ζώα με τον ίδιο τρόπο. Πρόκειται για γενοκτονία στην πιο άγρια μορφή της» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ ο δήμαρχος της πόλης  Ανατόλι Φεντόρουκ, υποστήριξε ότι η σφαγή ήταν σε γνώση του Πούτιν, ο οποίος την ενέκρινε. «Είναι γενοκτονία και σφαγή αμάχων. Πήραν το πράσινο φως για το σαφάρι τους από τον Πούτιν»  υποστήριξε. 

Μπούκα Ουκρανία σφαγή αμάχων

Μπούκα Ουκρανίας: φρίκη σε όλη την υφήλιο από τις εικόνες της σφαγής αμάχων (AP)

Στο Μοτιζίν, ένας κάτοικος  δείχνει τα πτώματα της δημάρχου και της οικογένειάς της. Τους πυροβόλησαν και τους πέταξαν στο χαντάκι.  Σε άλλο σημείο ένας νεκρός άντρας σφηνωμένος μέσα σε πηγάδι. 

Άψυχα κορμιά κατατρυπημένα από σφαίρες εντοπίστηκαν και στο Ιρπίν.

«Αυτό δεν είναι στρατιωτική επιχείρηση. Αυτοί είναι πολίτες. Αυτό είναι γενοκτονία του ουκρανικού πληθυσμού» δήλωσε ο δήμαρχος Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο.  

Ουκρανία: Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι μάχες

Την ίδια στιγμή οι μάχες συνεχίζονται. Εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα στη Χερσώνα, την Οδησσό, το Τερνοπίλ. 7 νεκροί και 34 τραυματίες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Χάρκοβο.    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top