Ουκρανία: «Ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του»

«Φοβούνται να του πουν πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού»

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τη Μαριούπολη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την κακή τροπή που έχει πάρει για τη Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος, επικαλούμενος αποχαρακτηρισμένες πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών.

Πούτιν σε Μακρόν: «Ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη μόνο αν παραδοθούν»

«Πιστεύουμε ότι ο Πούτιν παραπληροφορείται από τους συμβούλους του για το πόσο κακές είναι οι επιδόσεις του ρωσικού στρατού και πώς η ρωσική οικονομία ακρωτηριάζεται από τις κυρώσεις, επειδή οι ανώτεροι σύμβουλοί του φοβούνται τόσο πολύ να του πουν την αλήθεια», είπε ο αξιωματούχος που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Έχουμε πληροφορίες ότι ο Πούτιν αισθάνθηκε παραπλανημένος από τον ρωσικό στρατό», που τον οδήγησε να μην εμπιστεύεται τη στρατιωτική ηγεσία, τόνισε ο αξιωματούχος. «Ο Πούτιν δεν ήξερε καν ότι ο στρατός του χρησιμοποιούσε και σκοτώνονται κληρωτοί στην Ουκρανία, δείχνοντας μια σαφή κατάρρευση της ροής ακριβών πληροφοριών προς τον Ρώσο πρόεδρο», είπε ο αξιωματούχος. Ο αξιωματούχος δεν έδωσε την έκθεση των μυστικών πληροφοριών, αλλά είπε ότι οι αυτές έχουν αποχαρακτηριστεί.

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παραπλανήθηκε από τους συμβούλους του για την κακή τροπή που έχει πάρει για τη Μόσχα ο πόλεμος στην Ουκρανία και πόσο επιζήμιες είναι οι κυρώσεις των Δυτικών για τη ρωσική οικονομία

Ουκρανία: Δηλητηριάστηκαν ο Αμπράμοβιτς και Ουκρανοί διαπραγματευτές

 

Το Κρεμλίνο απαντά στα σχόλια της κυβέρνησης Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο απαντά στα σχόλια της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι ο Πούτιν παραπλανήθηκε από τον στρατό του και ήταν αναστατωμένος. «Φαίνεται ότι ούτε το Υπουργείο Εξωτερικών ούτε το Πεντάγωνο γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει στο Κρεμλίνο… Δεν καταλαβαίνουν τον Πρόεδρο Πούτιν».

 

Σύμβουλος Ζελένσκι: Ο Αμπράμοβιτς αποτελεσματικός μεσολαβητής στις συνομιλίες Κιέβου-Μόσχας

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι ένας πολύ αποτελεσματικός διαμεσολαβητής στις συνομιλίες που διεξάγονται μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, δήλωσε ο σύμβουλός του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας, Μιχαήλο Ποντολιάκ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης μεταδίδει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ο ίδιος είναι πολύ αποτελεσματικός διαμεσολαβητής μεταξύ των αντιπροσωπειών. Δηλαδή, εν μέρει συντονίζει τη διαδικασία, από την άποψη να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση κατά την έναρξη. Δηλαδή, όταν μια πλευρά λέει κάτι και η άλλη πλευρά δεν είναι τόσο ξεκάθαρη γι' αυτό, από την άποψη της υλικοτεχνικής υποδομής της διαπραγματευτικής διαδικασίας», δήλωσε ο Ποντολιάκ.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντολιάκ, η δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς είναι περισσότερο, εικασίες, συνωμοσιολογικές εκδοχές, οι οποίες στοχεύουν να ασκήσουν πιέσεις στις αντιπροσωπείες

«Πεθαίνω;»: Τι ρωτούσε ο Αμπράμοβιτς μετά τη δηλητηρίαση      

Όσον αφορά στη δηλητηρίαση του Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με τον Ποντολιάκ, είναι περισσότερο, εικασίες, συνωμοσιολογικές εκδοχές, οι οποίες στοχεύουν να ασκήσουν πιέσεις στις αντιπροσωπείες και τις εμποδίζουν να συγκεντρωθούν στην ουσία και όχι στην φόρμα.

Όπως είχαν γράψει οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου Bellingcat, τρία μέλη της αντιπροσωπείας που συμμετείχαν στις συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χημική ουσία. Ενας εξ αυτών ήταν ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Επίσης μέσα ενημέρωσης είχαν γράφει ότι είχε δηλητηριαστεί και το μέλος της ουκρανικής αντιπροσωπείας Ρουστέμ Ουμέροφ. Ωστόσο, ο Ουμέροφ διέψευσε την είδηση αυτή και διαβεβαίωσε ότι είναι καλά. Ο Ποντολιάκ δήλωσε, επίσης, ότι όλα τα μέλη των διαπραγματευτικών ομάδων της Ουκρανίας και της Ρωσίας συνεργάζονται κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top