#StopWar: Διεθνής συναυλία - τηλεμαραθώνιος για την Ουκρανία σε 20 χώρες

Η Ελλάδα συμμετείχε στη δράση από την πλατεία Κοτζιά

Ρεπορτάζ του Star για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεγάλη συναυλία - τηλεμαραθώνιος #StopWar για τη στήριξη της Ουκρανίας που μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε 20 πλατείες μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο.

Ουκρανία: «Σκότωσαν τον άνδρα της και τη βίασαν μπροστά στο παιδί της»

Στον τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία συμμετείχαν Πολωνοί και Ουκρανοί παρουσιαστές, αλλά και ο Ουκρανός θρύλος του ποδοσφαίρου, Αντρέι Σεβτσένκο και «εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ομάδων Τότεναμ και Ρεάλ Μαδρίτης», σύμφωνα με το πολωνικό TVP.

Ουκρανία - τηλεμαραθώνιος - προβολή στην Αυστρία

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Αυστρία - AP

Ουκρανία: Πάνω από 1.000 άμαχοι νεκροί - Ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Μεταξύ των καλλιτεχνών που εμφανίστηκαν ήταν οι Βρετανοί Fatboy Slim και Κρεγκ Ντέιβιντ, οι νικητές της Eurovision, Σαλβαδόρ Σομπράλ και Νέτα και η Ουκρανή Ρουσλάνα.

Όπως ανακοίνωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Πολωνίας TVP, στόχος του διεθνή τηλεμαραθωνίου είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της Ουκρανίας και ότι το πρόγραμμα είναι στα αγγλικά και μεταδίδεται σε πάνω από 20 χώρες.

τηλεμαραθώνιος Ουκρανία - Ισπανία

Συγκεντρωμένοι στη Μαδρίτη - AP 

τηλεμαραθώνιος Ουκρανία - κόσμος στη Ρουμανία

Πλήθος στη Ρουμανία - AP 

Κυριάκος Μητσοτάκης στον τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία: «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας» 

Τη δέσμευση ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες επικαιροποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμα του στον διεθνή μαραθώνιο που διεξάγεται από την Πολωνία για την Ουκρανία, επισημαίνοντας πως «η βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής».      

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο.      

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει.

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Ουκρανία: Με συμμετοχή από την πλατεία Κοτζιά η Ελλάδα

Η Ελλάδα συμμετείχε στη δράση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε από νωρίς μια μεγάλη γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας.   

τηλεμαραθώνιος για την Ουκρανία - Ελλάδα

Πλατεία Κοτζιά - Intime News

πλατεία Κοτζιά - τηλεμαραθώνιος για Ουκρανία

«Η Αθήνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δημοκρατία και την ειρήνη» τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργίι Σουτένκο δήλωσε: «Οι Έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία. Η Ουκρανία τώρα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την ελευθερία της, το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον της».   

Με ιδιαίτερη αναφορά στην πολιορκούμενη Μαριούπολη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ζήτησε να ενταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό τονίζοντας: «Η βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top