Επανεμφανίστηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας - Υπέστη καρδιακή προσβολή;

Ο Σεργκέι Σοϊγκού δεν είχε εμφανιστεί από της 11 Μαρτίου

Ουκρανία - Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, εμφανίστηκε καταβεβλημένος και κουρασμένος σήμερα στην τηλεόραση, απαντώντας έτσι στις φήμες που τον ήθελαν να έχει υποστεί καρδιακή προσβολή.

Μπάιντεν: «Χασάπης» ο Πούτιν -Δεν είμαι βέβαιος ότι έχει αλλάξει στρατηγική

Στο βίντεο, ο 66χρονος στρατηγός εμφανίστηκε «παγωμένος», να διαβάζει τις σημειώσεις του με τραχιά φωνή. Ωστόσο, δεν υπήρξε άμεση απόδειξη για το πότε έλαβε χώρα η τηλεοπτική μετάδοση του μηνύματός του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για παλαιότερο τηλεοπτικό μήνυμα, αν και ο υπουργός Άμυνας αναφέρεται ξεκάθαρα στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που βρίσκεται σε εξέλιξη - ομιλία του Κρεμλίνου για τον πόλεμο. 

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, ισχυρίστηκε ότι ο Σοϊγκού υπέστη καρδιακή προσβολή, όταν ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον κατηγόρησε για «αποτυχία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν εικασίες ότι ο Σοϊγκού είχε επιδιώξει να παραιτηθεί στην αρχή του πολέμου, όπως και άλλα μέλη του στενού κύκλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ότι η έκκλησή του απορρίφθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο.

Σεργκέι Σοϊγκού

Υπενθυμίζεται ότι αυτές δεν είναι οι πρώτες φήμες που κυκλοφορούν γύρω από το όνομά του, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός δεν είχε εξαφανιστεί. Τελευταία φορά εθεάθη στις 11 Μαρτίου, κατά την απονομή κρατικών βραβείων σε στρατιωτικούς που συμμετείχαν στη ρωσική εισβολή.

Η ιστοσελίδα ερευνητικής δημοσιογραφίας «Agenstvo» ανέφερε ότι έως τις 11 Μαρτίου ο Σοϊγκού εμφανίζονταν στις ειδήσεις καθημερινά.

Την εξαφάνιση του Σοϊγκού παρατήρησε για πρώτη φορά ο δημοσιογράφος του ιστότοπου «Mediazona», Ντμίτρι Τρεσάνιν. Μάλιστα οι δημοσιογράφοι - ερευνητές επικαλούμενοι άτομα από το περιβάλλον του Σοϊγκού ανέφεραν ότι αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top