Πούτιν: «Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης»

«Δε θέλουμε να καταλάβουμε την Ουκρανία», λέει ο Ρώσος πρόεδρος

Απόσπασμα από την ομιλία του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν - Βίντεο Open

«Απασφάλισε» κατά της Δύσης ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξαπολύοντας κατηγορίες, εμμέσως πλην σαφώς, ότι εκείνη είναι υπεύθυνη για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. «Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα. 

Ουκρανία: Προσχέδιο συμφωνίας 15 σημείων ανάμεσα σε Κίεβο και Μόσχα

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε επιθετικές ενέργειες κατά της Ρωσίας. Η Δύση δε θα πετύχει στην προσπάθειά της να επιτύχει παγκόσμια κυριαρχία και να διαμελίσει τη Ρωσία.

«Εάν η Δύση πιστεύει ότι η Ρωσία θα κάνει πίσω, δεν καταλαβαίνει τη Ρωσία», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η «στρατιωτική επιχείρησή» του στην Ουκρανία προχωρά με επιτυχία και ότι η Μόσχα δεν θα άφηνε αυτή τη χώρα να γίνει «προγεφύρωμα» για «επιθετικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

Ζελένσκι: Τι ζήτησε από τους Αμερικανούς

«Η επιχείρηση προχωρά με επιτυχία, σε αυστηρή συμφωνία με τα προκαθορισμένα σχέδια», επεσήμανε και διαβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «καταλάβει» την Ουκρανία.

Η Μόσχα είναι έτοιμη να συζητήσει για ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας σε συνομιλίες, με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά ότι η Μόσχα θα επιτύχει τους στόχους της στρατιωτικής της επιχείρησης, η οποία προχωρά βάσει σχεδίου.

«Πίσω από τις υποκριτικές συζητήσεις και τις σημερινές ενέργειες της λεγόμενης συλλογικής Δύσης υπάρχουν εχθρικοί γεωπολιτικοί στόχοι. Απλώς δεν θέλουν μια ισχυρή και κυρίαρχη Ρωσία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Ουκρανία: Ρώσοι χάκαραν το κρατικό κανάλι

Σε δηλώσεις προς τους υπουργούς του σε μια κυβερνητική συνεδρίαση που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Δύση το μόνο που κάνει με τις εχθρικές της ενέργειες είναι να ενισχύσει τη Ρωσία.

Ουκρανία: Η πρόταση της Μόσχας που μπορεί να φέρει το τέλος του πολέμου

Πούτιν: «Αντισημιτικές διώξεις οι κυρώσεις προς τη Ρωσία»

Ακόμα, ο Ρώσος πρόεδρος συνέκρινε τη «χιονοστιβάδα» των δυτικών κυρώσεων και απαγορεύσεων που πλήττουν τη Ρωσία, την οικονομία της, τους αθλητές της και τον κόσμο του πολιτισμού της με αντισημιτικές διώξεις.

«Γονατίζουν» τη Ρωσία με νέες κυρώσεις σε εμπόριο, ενέργεια, μεταφορές

Η Δύση έχει ρίξει τη μάσκα της ευπρέπειας και έχει αρχίσει να ενεργεί με απέχθεια. Υπάρχουν προφανείς παραλληλισμοί με τα αντισημιτικά πογκρόμ.

Στην πιο ρητή αναγνώριση των βαρών που προκάλεσαν οι δυτικές κυρώσεις, είπε ότι ο πληθωρισμός και οι δείκτες ανεργίας θα αυξηθούν, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστούν διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία. 

Μπάιντεν: Νέες κυρώσεις στη Ρωσία- Εμπάργκο σε βότκα, χαβιάρι και διαμάντια

Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση έχει ουσιαστικά κηρύξει τη Ρωσία σε χρεοκοπία στο πλαίσιο των κυρώσεων που έχει επιβάλει εις βάρος της Μόσχας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και ότι ο πόλεμος ήταν απλώς ένα πρόσχημα για τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις.

Βλαδίμιρ Πούτιν

«Η Δύση δεν μπαίνει καν στον κόπο να κρύψει το γεγονός ότι στόχος της είναι να βλάψει ολόκληρη τη ρωσική οικονομία, κάθε Ρώσο», είπε. Τόνισε, δε, ότι η ρωσική κεντρική τράπεζα δε χρειάζεται να τυπώνει χρήματα και η χώρα διαθέτει επαρκείς οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις.

Τέλος, ο Πούτιν διέταξε την αύξηση της χρηματοδότησης στις υποδομές, είπε ότι η κυβέρνηση θα χρειαστεί να κάνει διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και υποσχέθηκε περισσότερη στήριξη στις οικογένειες με παιδιά και αύξηση των κοινωνικών πληρωμών καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και δεσμεύτηκε για μια σειρά οικονομικής βοήθειας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν τη χιονοστιβάδα των κυρώσεων, διασφαλίζοντας ότι θα ξεπεραστεί το δυτικό οικονομικό «blitzkrieg» (οικονομικός πόλεμος-κεραυνός) κατά της Ρωσίας.

Πόλεμος Ουκρανία: «20 με 30 χρόνια πίσω θα γυρίσει η ρωσική οικονομία»

Την άποψη ότι η ρωσική οικονομία θα γυρίσει είκοσι ή τριάντα χρόνια πίσω, εξέφρασε πρώην σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης που ζει εξόριστος στη Γαλλία.

«Ο Πούτιν κατάφερε να καταστρέψει τη ρωσική οικονομία μέσα σε λίγες εβδομάδες», είπε ο Σεργκέι Γκουρίεφ, πρώην οικονομικός σύμβουλος της ρωσικής κυβέρνησης. Ο Γκουριέφ, προέβλεψε ακόμα μια τεράστια ύφεση βραχυπρόθεσμα και μια πιθανή χρεοκοπία της Ρωσίας λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από τη Δύση.

Σύμφωνα με τον Σεργκέι Γκουρίεφ, τα τελευταία οκτώ χρόνια η (ρωσική) οικονομία βρισκόταν σε στασιμότητα: «Αλλά αυτό που αντιμετωπίζουμε είναι ότι η ρωσική οικονομία θα γυρίσει είκοσι ή τριάντα χρόνια πίσω όσον αφορά το εισόδημα των νοικοκυριών και τη δομή της οικονομίας».

«Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσα χρόνια θα χρειαστούν για να επανέλθουμε στο επίπεδο του ΑΕΠ του 2021», κατέληξε, κάνοντας λόγο για μια τραγωδία, όχι συγκρίσιμη με την τραγωδία στην Ουκρανία, αλλά παρόλα αυτά μια τραγωδία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top