Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συνάντησε τραυματίες στρατιώτες στο νοσοκομείο

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «ξένους μισθοφόρους» 

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται για 18η μέρα, ο Πρόεδρος της χώρας επισκέφτηκε σήμερα τραυματίες που νοσηλεύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Ουκρανία: Νεκρός ένας Αμερικανός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Σε βίντεο που δημοσίευσε η ουκρανική προεδρία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εμφανίζεται να μιλά με τους τραυματίες και τους γιατρούς, να τους ευχαριστεί για τις υπηρεσίες τους αλλά και να τους δίνει βραβεία. 

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο παρέχει υπηρεσίες στον ουκρανικό στρατό και στους άντρες και τις γυναίκες που τραυματίζονται κατά τη διάρκεια της μαχών γύρω από το Κίεβο. 

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «ξένους μισθοφόρους» σε πλήγματα στη δυτική Ουκρανία        

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε «ξένους μισθοφόρους» κατά τη διάρκεια πληγμάτων σήμερα κατά της τοποθεσίας Σταρίτσι και της στρατιωτικής βάσης στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία, κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Ουκρανία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μοναστήρι με 520 γυναικόπαιδα

«Συνεπεία αυτού του πλήγματος, έως 180 ξένοι μισθοφόροι και σημαντική ποσότητα ξένων όπλων εξουδετερώθηκαν», δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας 'Ιγκορ Κονατσένκοφ, χωρίς ο αριθμός αυτός να μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, τα πυρά κατέστρεψαν ένα κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μαχητές, καθώς και έναν χώρο αποθήκευσης όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που παραδόθηκαν στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Μάχη μέχρι θανάτου υπόσχεται ο Ζελένσκι-Ήχησαν σειρήνες στο Κίεβο

Αυτά τα πλήγματα είναι το έργο «όπλων μεγάλης εμβέλειας υψηλής ακρίβειας» πρόσθεσε ο 'Ιγκορ Κονατσένκοφ, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Η εξουδετέρωση ξένων μισθοφόρων που φτάνουν στην Ουκρανία θα συνεχιστεί», πρόσθεσε.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top