Ουκρανία: Νεκρός ένας Αμερικανός δημοσιογράφος των New York Times στο Ιρπίν

Ένας άλλος δημοσιογράφος τραυματίστηκε

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον νεκρό δημοσιογράφο/ 13/3/22

Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από σφαίρες σήμερα στο Ιρπίν, βορειοδυτικά του Κιέβου, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται εναντίον των ρωσικών στρατευμάτων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

Ουκρανία: Ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν μοναστήρι με 520 γυναικόπαιδα

Οι δύο άνδρες επλήγησαν, ενώ κυκλοφορούσαν με αυτοκίνητο μαζί με έναν Ουκρανό πολίτη, που επίσης τραυματίστηκε, είπε στο AFP ο Ντανίλο Σαποβάλοφ, ένας γιατρός που συνδράμει τις ουκρανικές δυνάμεις και ο οποίος ανέλαβε τη φροντίδα των θυμάτων. 

Δημοσιογράφος του AFP είδε τη σορό του δημοσιογράφου που σκοτώθηκε. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου είπε ότι ένας δημοσιογράφος των New York Times σκοτώθηκε κι ένας άλλος τραυματίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στο Ιρπίν. 

Ουκρανία: 35 νεκροί και 134 τραυματίες σε ρωσικούς βομβαρδισμούς στο Λβιβ

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε πως θα συνομιλήσει με συμμάχους και εταίρους για να μάθει περισσότερα σχετικά με τον αναφερόμενο θάνατο ενός Αμερικανού δημοσιογράφου κοντά στο Κίεβο. 

Πρόκειται για τον Μπρεντ Ρένοντ, ηλικίας 50 ετών, φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτη, διευκρίνισε σε μια ανακοίνωση η αμερικανική εφημερίδα.

Πρόκειται για τον πρώτο ξένο δημοσιογράφο που χάνει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

H ανακοίνωση των The New York Times

Η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, ωστόσο τώρα ερευνάται το κατά πόσο όντως ο ρεπόρτερ εργαζόταν για το πασίγνωστο περιοδικό της Νέας Υόρκης.

Με ανακοίνωση οι New York Times αναφέρουν: «Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την απώλεια του Μπρεντ Ρενό. Ο Μπρεντ ήταν ένας ταλαντούχος σκηνοθέτης που με το έργο του είχε βοηθήσει τα μέγιστα τους New York Times.

Παρότι έχει προσφέρει στους Times στο παρελθόν, δεν ήταν απεσταλμένος από τους Times στην Ουκρανία. Κάποια μέσα ίσως μετέφεραν πως ήταν δικός μας απεσταλμένος καθώς φορούσε διακριτικό των Times, όμως αυτό του είχε δοθεί για μια δουλειά πριν πολλά χρόνια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top