ΗΠΑ: Ο Πούτιν χρησιμοποιεί τους βομβαρδισμούς σε αμάχους ως μοχλό πίεσης

Έτοιμη η Ουάσινγκτον να λάβει χρήσιμα διπλωματικά μέτρα για την Ουκρανία

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού θεωρούν ότι o Πούτιν χρησιμοποιεί τους αμάχους ως μοχλό πίεσης προς την Δύση και δεν βλέπουν «φως στο τούνελ» των διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Star στις ΗΠΑ Δημήτρη Σουλτογιάννη, Αμερικανοί  αξιωματούχοι και διπλωμάτες εκφράζουν  όλοι ένα προβληματισμό για την κατάσταση των συνομιλιών. 

Ο Πούτιν «δεν έχει προθυμία» να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Κανείς στην Ουάσιγκτον δεν αισθάνεται ότι οι ενέργειες του Πούτιν μέχρι σήμερα υποδηλώνουν ότι ο Ρώσος ηγέτης είναι έτοιμος να αποδεχθεί μια διπλωματική λύση  για να τερματίσει σύντομα τον πόλεμο. Τουναντίον θεωρούν  ότι ο ρωσος προεδρος  έχει δείξει την προθυμια του  σε προηγούμενες επιχειρήσεις  της Ρωσίας, όπως στη Συρία και την Τσετσενία, όχι μόνο να βομβαρδίσει αδιάκριτα πυκνοκατοικημένες περιοχές αλλά και να χρησιμοποιήσει τις απώλειες αμάχων ως μοχλό πίεσης κατά των αντιπάλων του, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ. 

Ουκρανία: Ανοιχτός ο Ζελένσκι για συνάντηση με τον Πούτιν στο Ισραήλ

Αφού υποτίμησε την ουκρανική αντίσταση και υπερεκτίμησε την ικανότητα του ρωσικού στρατού να διεξάγει μια περίπλοκη εισβολή από αέρα, ξηρά και θάλασσα, ο Πούτιν ενισχύει αυτό που κάνει καλύτερα ο ρωσικός στρατός: βομβαρδισμούς  πόλεων και πυραυλικές επιθέσεις.

ΗΠΑ: Έτοιμη η Ουάσινγκτον να λάβει διπλωματικά μέτρα που η Ουκρανία θα θεωρήσει χρήσιμα        

Η νέα βοήθεια των ΗΠΑ για την Ουκρανία, η οποία εγκρίθηκε σήμερα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, θα παράσχει άμεση στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων αντιτεθωρακισμένων, αντιαεροπορικών συστημάτων και φορητών όπλων, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης. 

Βίντεο της ουκρανικής Βουλής με ειδικά εφέ δείχνει βομβαρδισμούς στο Παρίσι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να λάβουν διπλωματικά μέτρα τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση θα θεωρούσε χρήσιμα, τόνισε σήμερα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά τη δήλωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι η Δύση θα πρέπει να εμπλακεί περισσότερο στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.

«Εάν υπάρχουν διπλωματικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε τα οποία η ουκρανική κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν χρήσιμα, είμαστε έτοιμοι να τα λάβουμε», είπε ο εκπρόσωπος.

Ουκρανία: Νεκροί επτά άμαχοι από πυροβολισμούς σε κομβόι στο Κίεβο 

Εργαζόμαστε για να θέσουμε τους Ουκρανούς στην ισχυρότερη δυνατή διαπραγματευτική θέση, μεταξύ άλλων αυξάνοντας την πίεση στη Ρωσία με την επιβολή σοβαρού κόστους και με την παροχή βοήθειας στον τομέα της ασφάλειας ώστε να βοηθήσουμε τους Ουκρανούς να αμυνθούν».

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top