Ουκρανία: 11χρονος ταξίδεψε ολομόναχος μέχρι τη Σλοβακία

Σπάνε καρδιές από τις ιστορίες προσφύγων

Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι Ουκρανοί πρόσφυγες, καθώς η εισβολή της Ρωσίας προκάλεσε την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Οι εικόνες του μαζικού ξεριζωμού , σε όλες τις συνοριακές γραμμές της Ουκρανίας είναι ασύλληπτες, όπως και οι ιστορίες που κουβαλά κάθε ένας από αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάζεται να αφήσει πίσω το σπίτι και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Κίεβο: Απορρίπτει τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους προς Ρωσία και Λευκορωσία

Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η ιστορία ενός 11χρονου που κατάφερε να ταξιδέψει ολομόναχος από τη φλεγόμενη Ουκρανία έως τη Σλοβακία, με έναν αριθμό τηλεφώνου γραμμένο στο χεράκι του. 

«Είναι ο ήρωας της χθεσινής νύχτας», έγραψε στο Facebook το υπουργείο Εσωτερικών της Σλοβακίας για το μικρό αγοράκι, που με ένα σακίδιο στην πλάτη ξεκίνησε το ταξίδι προς τη σωτηρία από τη Ζαπορίζια έως τα σύνορα της γειτονικής χώρας. 

Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες μπήκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Η μητέρα του, τον άφησε να κάνει ολομόναχος αυτό το ταξίδι, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να σωθεί από τον εφιάλτη του πολέμου. Εκείνη δεν μπόρεσε να πάει μαζί του, καθώς έπρεπε να φροντίσει την κατάκοιτη μητέρα της. 

Με δάκρυα στα μάτια, η χήρα μητέρα του αγοριού ευχαρίστησε τους Σλοβάκους, που έσωσαν το παιδί της και τους παρακάλεσε να σώσουν όλα τα προσφυγόπουλα που φτάνουν στην πόρτα τους. 

«Η μικρή χώρα σας έχει ανθρώπους με μεγάλη καρδιά. Σας παρακαλώ, σώστε τα παιδιά μα, από την Ουκρανία και δώστε τους έναν ασφαλή παράδεισο», είπε η μητέρα του αγοριού. 

Σε ένα άλλο καταφύγιο στην Ουκρανία, ένα νεαρό κορίτσι παίζει με το βιολί της το τραγούδι «Πόσο φωτεινή είναι η νύχτα», την ώρα που έσκαγαν οι βόμβες. 

Ουκρανία: Σκοτώθηκε σκληρός Ρώσος πολέμαρχος, μέλος του τάγματος «Σπάρτα»

Στο πολύπαθο Ιρπίν, για μια ακόμη φορά ,  οικογένειες με μικρά παιδιά, πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα τρέχουν να γλιτώσουν από τα εχθρικά πυρά. 

Κάθε ένας κουβαλά και τη δική του ιστορία. Όπως η Νέλια, τραυματίας του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, που στα  85 της χρόνια ξεριζώθηκε μαζί με την κόρη της για να γλιτώσει έναν ακόμη πόλεμο.  

Ουκρανία: Συγκινητικό βίντεο – Κοριτσάκι τραγουδά στο καταφύγιο

Η 34χρονη Άννα, από την Οδησσό , περιμένει να ντυθεί νύφη στο πλευρό του αγαπημένου της που πολεμάει.

Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκατέλειψαν την Ουκρανία και διέφυγαν στην Πολωνία ξεπέρασε το 1.000.000 , σύμφωνα με την Συνοριακή Φρουρά της χώρας. Δεκάδες ξενοδοχεία φιλοξενούν παιδιά που ζούσαν σε ορφανοτροφεία στο Κίεβο, την Οδησσό και το Χάρκοβο.

Ουκρανία: Άμαχοι τρέχουν να σωθούν από βομβαρδισμούς στο Ιρπίν

Στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το τελευταίο 24ωρο έφτασαν  869 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 285 ανήλικοι. Όμως και Ουκρανοί που ζουν στη χώρα μας φεύγουν για να πάνε κοντά στους αγαπημένους τους που χρειάζονται βοήθεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top