Ουκρανία: Σκοτώθηκε σκληρός Ρώσος πολέμαρχος, μέλος του τάγματος «Σπάρτα»

Βαρύ το πλήγμα για τον Πούτιν

Σκοτώθηκε χθες Ρώσος «πολέμαρχος», επικεφαλής του «Τάγματος Σπάρτα», σηματοδοτώντας μια μεγάλη απώλεια για τον ρωσικό στρατό.

Ο Βλαντιμίρ Ζόγκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας μάχης στην πόλη Βολνοβάκα της ανατολικής Ουκρανίας. 

Ο αρχηγός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, ισχυριζόμενος ότι σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης απομάκρυνσης αμάχων από τη Βολνοβάκα. 

 

 

Ο Ζόγκα εντάχθηκε στις δυνάμεις των αυτονομιστών το 2014, την ίδια χρονιά που δημιουργήθηκε το Τάγμα Σπάρτα, μια νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση που έχει την υποστήριξη της Μόσχας.

«Η οργάνωση κρύβεται πίσω από ένα κύμα φονικών επιθέσεων ενάντια σε ουκρανικά στρατεύματα και διεξάγει πόλεμο στην περιοχή του Ντονμπάς από τότε που ξέσπασαν οι εχθροπραξίες, πριν από οκτώ χρόνια», αναφέρει η βρετανική Sun.

Και συνεχίζει: «Ο πρώην αρχηγός της, Αρσέν Παβλόφ, γνωστός ως Μοτορόλα, κατηγορήθηκε στο Κίεβο για εγκλήματα πολέμου και σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό το 2016. Ο θάνατος του Ζόγκα είναι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα για τον Πούτιν, ο οποίος έχασε δύο κορυφαία στελέχη του στρατού του αυτήν την εβδομάδα και βλέπει την προέλαση του στρατού του και την κατάκτηση εδαφών να καθυστερεί στην Ουκρανία, συγκριτικά με τις αρχικές προβλέψεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top