Συγκινεί ο Σπύρος Λάμπρου: «Άλλη χώρα επισκεφτήκαμε και άλλη αφήσαμε»

Έκκληση του Δημάρχου της Μαριούπολης για να φύγουν οι άμαχοι

Έκκληση απευθύνει ο δήμαρχος της Μαριούπoλης, η οποία είναι υπό ρωσική πολιορκία και σφοδρά πυρά, να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος για να μπορέσουν να φύγουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που είναι ακόμα στην πόλη.

Ανατριχιαστικό βίντεο: Πατέρας σκοτώνεται μπροστά στον γιο του από βόμβα

Η είδηση είναι ενδεικτική της εξαιρετικά κρίσιμης και επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί στη Μαριούπολη, όπου ζουν και 150.000 Έλληνες ομογενείς.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από την Οδησσό που αντιστέκεται ακόμα  

Ο Δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο κάνει έκκληση για ενισχύσεις και απομάκρυνση των αμάχων. Η πόλη δεν έχει νερό, ρεύμα και τις τελευταίες ώρες υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με την τροφοδοσία.

Συγκινεί ο Σπύρος Λάμπρου: «Άλλη χώρα επισκεφτήκαμε και άλλη αφήσαμε»

Υπενθυμίζεται ότι από την Μαριούπολη ξεκίνησε η επιχείρηση «Νόστος 3», η οποία έφτασε νωρίτερα σήμερα στη Μολδαβία μετά από τρεις μέρες δύσκολου ταξιδιού.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το Σαββατοκύριακο Σπύρος Λάμπρου σήμερα λύγισε μιλώντας για την αποστολή αλλά και τους ανθρώπους που έμειναν πίσω στην Ουκρανία. 

Ουκρανία: Δραματικές ώρες στη Μαριούπολη - «Λύγισε» ο Γιώργος Ευγενίδης

«Είναι μεγάλη η στεναχώρια. Είναι ανάμεικτα τα συναισθήματα γιατί έβλεπα τις εικόνες από τη Μαριούπολη και πιάνεται η ψυχή μας. Πόσες χιλιάδες άνθρωποι ήταν εγκλωβισμένοι εκεί. Πάρα πολλοί από αυτούς μας βοήθησαν στο ρεπορτάζ μας φιλοξένησαν στο σπίτι τους και μας μίλησαν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι, χωρίς νερό και χωρίς ρεύμα. Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί που δεν μπορούν να μεταφερθούν ούτε καν στα νοσοκομεία»

«Υπήρχε χαρά με το κόμβοι των ομογενών, αλλά και λύπη γιατί άφησαν πολλά πίσω τους. Κάποιοι χωρίστηκαν στα δύο. Υπήρχαν οικογένειες που ταξίδεψαν μέχρι εδώ, αλλά έμεινε πίσω ο πατέρας για να πολεμήσει και να προφυλάξεις το σπίτι τους. 

Είναι χαρακτηριστικό το πως λειτουργούσα τα παιδιά. Κοιτούσαν μόνο μπροστά γιατί ήξεραν ότι στη Μολδαβία και σε κάποια σημεία των συνόρων έχουν περάσει και οι φίλοι τους και ήξεραν πως θα τους έβρισκαν. Είδαν ότι το σπίτι που θα πάνε θα έχει ζέστη και θα έχει τα παιχνίδια τους. Εδώ αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στους Έλληνες γιατί όλοι όσοι ταξίδευαν μαζί μας είχαν από ένα ελληνικό σπίτι να πάνε»

Φυσικά, ο Σπύρος Λάμπρου ευχαρίστησε και τον οπερατέρ του Star Κώστα Χριστοβασίλη, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στην Ουκρανία για περισσότερες από δύο εβδομάδες: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Χριστοβασίλη που ήταν στην κάμερα όλες αυτές τις ημέρες, μπήκε μέσα στις βόμβες και κάλυψε τα πάντα με αυταπάρνηση. Το συναίσθημα μας είναι η θλίψη γιατί άλλη χώρα επισκεφτήκαμε και άλλη αφήσαμε τώρα». 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top