Ανατριχιαστικό βίντεο: Πατέρας σκοτώνεται μπροστά στον γιο του από βόμβα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισοπεδωμένες πόλεις - Οι ουκρανοί αντιστέκονται

Βήμα βήμα προχωρούν οι Ρώσοι στην Ουκρανία καθώς συναντούν γενναία αντίσταση. Οι στρατιώτες του Πούτιν καταφέρουν πλήγματα από αέρος σε πόλεις και χωριά σε μια προσπάθεια να κάμψουν το ηθικό των Ουκρανών και να ενισχύσουν την προέλαση του πεζικού και τω τεθωρακισμένων που συναντούν πολλά εμπόδια.

Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου μέσα από δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες

Ο Όλεχ Μπουλαβένκο και ο γιος του προσπαθούν με τα σκυλιά τους να διαφύγουν από την περιοχή Ιβάνκιβ, όταν δέχονται επίθεση από τανκ. Ο πατέρας τραυματίζεται θανάσιμα και ο γιος προσπαθεί μάταια να τον σώσει. Ο διάλογος που ακολουθεί προκαλεί ανατριχίλα. 

-Μείνε ξαπλωμένος μπαμπά.
-Πρέπει να έχασα τα πόδια μου.
-Μείνε ξαπλωμένος, μην κουνιέσαι, μην κουνιέσαι
-Αε παρακαλώ, σε ικετεύω, μην πεθάνεις μπαμπα. Πονάς, πονάς πολύ;
-Άφησε με και φύγε
-Δεν μπορώ να το κάνω.

Οι ρωσικές δυνάμεις «θέλουν» το Κίεβο

Το ρωσικό κομβόι πλησιάζει το Κίεβο, 40 μίλια μακριά από την ουκρανική πρωτεύουσα. Ρωσικά τανκς και μηχανοκίνητα εισέρχονται πλέον στην περιφέρεια του Κίεβου. 

Ουκρανία: Επτά νεκροί από αεροπορική επίθεση σε χωριό του Κιέβου

Ενάτη μέρα του πολέμου: οι δυνάμεις του Πούτιν βομβαρδίζουν για να κάμψουν το φρόνημα των κατοίκων του Κιέβου.

«Ειναι μια γενοκτονία εναντια στην Ουκρανία, τον ουκρανικό λαό και την ουκρανικη γη» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.  

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ισοπεδωμένες πόλεις

Η πόλη Μποροντιάνκα έχει ισοπεδωθεί. Οι εικόνες πριν και μετά τους βομβαρδισμούς δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής, αφού το επιθετικό ελικόπτερο alligator εκτοξεύει παγίδες θερμότητας.

Τεράστιοι κρατήρες έχουν ανοίξει από τις βόμβες. Οι Ρώσοι επιτίθενται και από απόσταση. Το ρωσικό υπουργείο άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τηλεκατευθυνόμενα πυρομαχικά. 

49 αεροσκάφη καταστράφηκαν στο έδαφος, επιπλέον των 13 αεροσκαφών καταστράφηκαν στον αέρα. 606 τανκς και άλλα άρματα μάχης , 67 εκτοξευτές ρουκετών καταστράφηκαν, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Αντιστέκονται οι Ουκρανοί 

Οι Ουκρανοί εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις δυνάμεις τους. Ανατινάζουν γέφυρες για να σταματήσουν την προώθηση των ρωσικών χερσαίων στρατευμάτων. 

Πούτιν σε Σολτς: Νέος γύρος συνομιλιών για την Ουκρανία το Σαββατοκύριακο

Πιλότοι και η αεράμυνα εμποδίζουν τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να κατακτήσουν τους ουρανούς, ενώ έμπειροι Ουκρανοί κάνουν κυβερνοπόλεμο.

« Εμείς ως στρατιώτες φυλάμε πολύ καλά τα σύνορα . Κανένας δεν έχει παραιτηθεί. Όλοι είμαστε σε ετοιμότητα και οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι ένοπλες δυνάμεις. Μαζί μας είναι ο Θεός μαζί μας είναι και όλη η Ουκρανία. Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή την περιοχή, θα πολεμήσουμε μέχρι το τέλος» λέει μία Ουκρανή στρατιώτης σε βίντεο στα social media. 

Εικόνες απο έκρηξη σε αποθήκη οπλισμού στο χωριό Τετκίνο στο Κουρσκ της Ρωσίας, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι ήταν ατύχημα στο πλαίσιο συντήρησης πολεμικού υλικού . Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι τη βομβάρδισαν.

Οι Τσετσένοι σε ουκρανικό έδαφος 

Σε βίντεο που κυκλοφορεί στο twitter οι Τσετσενοι του Καντίροφ φαίνονται, όχι  μόνο να πατούν σε ουκρανικό έδαφος αλλά και να υψώνουν τη σημαία τους σε αστυνομικό τμήμα. 

Στη Λβιβ που ακόμα είναι ασφαλές οι κάτοικοι στήνουν οδοφράγματα και παίρνουν θέσεις μάχης.

Σύμφωνα με τις Ουκρανικές αρχές τα στρατεύματα μπήκαν και στην πόλη Μικολάγιφ. Εκεί είχε «δέσει» η ναυαρχίδα του Ουκρανικού ναυτικού, την οποία οι Ουκρανοί βύθισαν για να μην πέσει στα χέρια των Ρώσων. 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top