Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου μέσα από δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες

Άνθρωποι απελπισμένοι αναζητούν μια ελπίδα ανάμεσα στα χαλάσματα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, προκαλώντας παγκόσμια ανησυχία. Η Ρωσία έχει σημειώσει νίκες στο νότιο τμήμα της Ουκρανίας, διεκδικώντας το λιμάνι της Χερσώνας, έναν βασικό στρατηγικό στόχο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ουκρανία: Πατέρας θρηνεί πάνω από το άψυχο κορμί του 16χρονου γιου του

Μετά από έναν βάναυσο βομβαρδισμό, η ιστορική πόλη της Μαριούπολης βρίσκεται ουσιαστικά υπό πολιορκία, με φόβους για μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα κόπηκαν και οι πολίτες δεν μπορούν να φύγουν.

Οι γραμμές των τρένων έχουν διακοπεί. Αμφίβια ρωσικά αποβατικά πλοία πλησιάζουν την πόλη-λιμάνι της Οδησσού, έναν βασικό στρατηγικό στόχο. 

Δείτε παρακάτω δέκα συγκλονιστικές φωτογραφίες από την φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία. 

Μια μάνα κρατάει το μωρό της στην αγκαλιά ενώ φεύγουν από την Ουκρανία για να μεταβούν στο συνοριακό πέρασμα στη Μεντούκα στη Πολωνία.

Εθελοντές δίνουν φαγητό και ποτά σε ανθρώπους, στο συνοριακό πέρασμα στη Μεντούκα της Πολωνίας.

Νεαρό κορίτσι τρώει το φάγητο που του δόθηκε από τους εθελοντές ενώ περιμένει να περάσει τα σύνορα.

 

Νιόπαντρο ζευγάρι ποζάρει την επόμενη μέρα του γάμου του αφού εντάχθηκαν στις τάξεις της εδαφικής άμυνας στο Κίεβο. Η φωτογραφία αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου.

Άρρωστα παιδιά και γυναίκες με τα νεογέννητα μωρά τους σε ένα υπόγειο που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για βόμβες στο νοσοκομείο Παίδων του Κιέβου.

 

Άντρας στην πόλη Ντόνετσκ κρατάει το κεφάλι του και κάθεται ανάμεσα στα χαλάσματα του σπιτιού του που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ένας άντρας και η σύζυγός του μεταφέρουν σε κουβέρτα τα ελάχιστα υπάρχοντα τους από το κατεστραμμένο σπίτι τους στην Ουκρανία.

 

Λουλούδια, κατά μήκος της πλατείας Ανεξαρτησίας του Κιέβου, για αυτούς που έπεσαν νεκροί υπερασπιζόμενοι την ειρήνη. 

 

Γυναίκα κλαίει δίπλα στο φέρετρο του συζύγου της στο Κίεβο της Ουκρανίας.

 

Πάστορας της Ελεύθερης Χριστιανικής Εκκλησίας πρόσφερε το μόνο δωμάτιο στην εκκλησία του για να στεγάσει οικογένεια Ρομά, η οποία είχε διαφύγει από τη δυτική Ουκρανία λόγω του πολέμου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top