Η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία μέσα από ιστορίες αμάχων

Πατέρας θρηνεί πάνω από το άψυχο κορμί του παιδιού του

Πατέρας κλαίει με λυγμούς πάνω από το πτώμα του 16χρονου γιου του - AP Video

Σκηνές αρχαίας τραγωδία εκτυλίσσονται την τελευταία εβδομάδα στην Ουκρανία. Μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους προκειμένου να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς, ενώ πολλοί, που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, έμειναν πίσω να θρηνήσουν τα θύματα πολέμου.

Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικό τανκ σημαδεύει το ελληνικό κομβόι

Ένα από τα θύματα αυτού του πολέμου είναι και ο 16χρονος Iliya. Το παιδί έπαιζε ποδόσφαιρο μαζί με τους φίλους του σε ένα γήπεδο κοντά στο σχολείο του, στην Μαριούπολη, όταν δευτερόλεπτα αργότερα έπεσε νεκρός από πυρά.

Η φωτογραφία του πατέρα του να κλαίει με λυγμούς πάνω από το άψυχο κορμάκι του, που είναι σκεπασμένο με ένα ματωμένο σεντόνι, ραγίζει καρδιές. 

Ουκρανία: πατέρας κλαίει πάνω από το άψυχο κορμί του γιου του

Η φωτογραφία του πατέρα να κλαίει με λυγμούς πάνω από το νεκρό σώμα του παιδιού του κάνει τον γύρο του διαδικτύου - Evgeniy Maloletka / AP

«Ο μικρός μου γιος», ούρλιαζε καθώς αγκάλιαζε το πτώμα του ξανθού αγοριού του, μέσα στην κρύα αίθουσα του νοσοκομείου.  

Οι φίλοι του 16χρονου κατάφεραν να γλιτώσουν από τον θάνατο, όμως τα πόδια τους γέμισαν σκάγια και ενδέχεται να ακρωτηριαστούν.

πόλεμος Ουκρανία

Εικόνες χάους στην εμπόλεμη Ουκρανία - AP

Ουκρανία: «Μπαμπά, μην πεθάνεις, σε παρακάλω»

Τη φρίκη του πολέμου έζησαν πατέρας και γιος, όταν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα τρία σκυλιά τους πριν εγκαταλείψουν για δεύτερη φορά το σπίτι τους, βρέθηκαν εν μέσω πυρών.

Ο γιος που τράβηξε το τρομακτικό βίντεο της επίθεσής τους, βιντεοσκοπούσε από τη θέση του συνοδηγού, όταν το αυτοκίνητό τους αναγκάστηκε να τραβηχτεί στην άκρη του δρόμου όταν συνάντησε μια ρωσική αυτοκινητοπομπή.

Αφού σταμάτησαν και έκαναν όπισθεν όπως τους ζητήθηκε, ξαφνικά «βροχή» από σφαίρες γάζωσαν το αυτοκίνητό τους. Στο βίντεο ακούγονται τα σκυλιά να ουρλιάζουν. Ο γιος πήδηξε έξω από το αυτοκίνητο για να γλιτώσει. Σύρθηκε μέχρι το άψυχο σώμα του πατέρα του. 

«Μπαμπά, μπαμπά μην πεθάνεις σε παρακαλώ», φώναζε το παιδί. «Μου σκίστηκε το πόδι», ακούγεται να λέει ο πατέρας αιμόφυρτος, λίγο πριν καταλήξει.

Στη συνέχεια, τα πλάνα δείχνουν τα κατοικίδια της οικογένειας νεκρά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Ο ένας από τους σκύλους που επέζησε πήγε να καθίσει με το σώμα του νεκρού πατέρα στη ρεματιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top