Ουκρανία: Η στιγμή που ρωσικό τανκ σημαδεύει το ελληνικό κομβόι

Βίντεο που κόβει την ανάσα

Ο απεσταλμένος του Star, Σπύρος Λάμπρου είχε περιγράψει την επίθεση που δέχθηκε το ελληνικό κομβόι στο ταξίδι τους προς τη Ζαπορίζια (2/3/22)

Το βίντεο από τη στιγμή που ρωσικό τανκ έστρεψε την κάνη του εναντίον του ελληνικού κομβόι που έφυγε από τη Μαριούπολη με κατεύθυνση τα σύνορα με τη Μολδαβία ήρθε στο φως της δημοσιότητας. 

Ουκρανία: Το ελληνικό κομβόι κατευθύνεται προς τη Μολδαβία

Σε εκτενές ρεπορτάζ, που συνοδεύεται από αποκαλυπτικό οπτικοακουστικό υλικό, το ITV News περιγράφει όσα συνέβησαν περίπου πέντε μίλια από τη Μαριούπολη, όταν το ελληνικό κομβόι συνάντησε ένα σημείο ελέγχου από Ρώσους στρατιώτες. 

 

 

Το τανκ είχε πάνω του το γράμμα Ζ που είναι ενδεικτικό ότι πρόκειται για Ρώσους. Ο δημοσιογράφος του ITVNews αναφέρει ότι η Μαριούπολη έχει μεγάλη ελληνική κοινόητα και πως η Αθήνα είχε προσπαθήσει να πάρει διαβεβαίωσεις ότι το ελληνικό κομβόι θα είχε ασφαλή διέλευση μέσα από την εμπόλεμη ζώνη. 

Όπως εξηγεί το ITV News, η πρώτη μεγάλη πρόκληση για τον Έλληνα πρέσβη ήταν να καταφέρει να τους περάσει όλους από την ίλη των ρωσικών τανκ.

Αγωνία για το κομβόι Ελλήνων - Θα διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους

«Ήταν ήρεμος και υποδειγματικός και καθησυχαστικός ηγέτης όλη αυτή τη μέρα», περιγράφει ο δημοσιογράφος συνεχίζοντας ωστόσο να αναφέρει ότι αν και αρχικά οι στρατιώτες εμφανίστηκαν χαλαροί, ξαφνικά κάτι τους τρόμαξε.

«Ο πυργίσκος του μολύβδινου τανκ γύρισε προς το μέρος μας. Είχαμε κυριολεκτικά ένα όπλο στραμμένο προς τα εμάς. Τότε στρατιώτες γονάτισαν και στόχευσαν με τα τουφέκια τους προς το κομβόι μας», περιγράφει ο δημοσιογράφος του ITV News. 

Θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία το κομβόι της Μαριούπολης 

Λίγο μετά σήμανε λήξη του συναγερμού. «Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν και οι Ρώσοι στρατιώτες πλησίασαν το όχημά μας. Τους υποδέχτηκαμε με μεγάλα χαμόγελα και χαρούμενα γεια. Ο Σον και εγώ βγήκαμε έξω και ανοίξαμε την πόρτα. Ένας από τους Ρώσους έδειξε τέσσερις βαλίτσες τις οποίες υπάκουα βάλαμε στην άσφαλτο και ανοίξαμε. Ψαχούλεψαν λίγο και μετά έγνεψαν καταφατικά. Ήμασταν ελεύθεροι να προχωρήσουμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top