Ουκρανία: Το ελληνικό κομβόι κατευθύνεται προς τη Μολδαβία

Ηχούν συνεχώς σειρήνες - Ουρές έξω από βενζινάδικο

Λίγο μετά τις 09:00 το πρωί ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι του το ελληνικό κομβόι που ξεκίνησε πριν από δύο μέρες από τη Μαριούπολη της Ουκρανίας.

Το κομβόι κατευθύνεται προς τα σύνορα με τη Μολδαβία πριν περάσει στη Ρουμανία, όπου έχει οργανωθεί η μετάβαση των μελών της αποστολής προς την Ελλάδα. 

Αγωνία για το κομβόι Ελλήνων - Θα διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους

Η ελληνική αποστολή διανυκτέρευσε στην πόλη Ούμαν, περίπου 125 χλμ. νότια του Κιέβου. Ο απεσταλμένος του Star στο μέτωπο του πολέμου, Σπύρος Λάμπρου, ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook βίντεο με τις σειρήνες του συναγερμού να ηχούν στην πόλη λίγο πριν ξεκινήσει το ταξίδι της αποστολής. 

Παράλληλα, οι ουρές έξω από το βενζινάδικο της πόλης ήταν τεράστιες, καθώς όλα τα αυτοκίνητα προσπαθούν να εξασφαλίσουν βενζίνη, ώστε να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους. 

Θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία το κομβόι της Μαριούπολης 

Μέχρι στιγμής το ελληνικό κομβόι έχει κινηθεί αργά, καθώς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχει βρεθεί αντιμέτωπο με βομβαρδισμένους δρόμους, γέφυρες και επικίνδυνες καταστάσεις. Κύριο μέλημα του Έλληνα πρέσβη, Φραγκίσκου Κωστελλένου, ο οποίος το συνοδεύει είναι η ασφάλεια και η ακεραιότητα των επιβαινόντων, ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά. 

Όταν φτάσει στο δυτικό τμήμα της Ουκρανίας το κομβόι θα μπορέσει να κινηθεί πιο γρήγορα, ενώ αργά το μεσημέρι, αν όλα πάνε καλά, αναμένεται να βρίσκεται στη Μολδαβία. 

Αγωνία για το ελληνικό κομβόι: Ξεκίνησε το ταξίδι από Ζαπορίζια

Καθώς απομακρύνεται από τα μέτωπα του πολέμου, που βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, το κομβόι θα μπορέσει πλέον να κινηθεί αρκετά πιο γρήγορα. Αργά το μεσημέρι, αναμένεται να βρίσκεται σε μολδαβικό έδαφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας πρέσβης αναμένεται να επιστρέψει στη Μαριούπολη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top