Αγωνία για το κομβόι Ελλήνων - Θα διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους

Ο Σπύρος Λάμπρου περιγράφει τις αντίξοες συνθήκες του ταξιδιού

«Ξέφυγαν» στο παρά πέντε από την κόλαση της Μαριούπολης και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την πατρίδα. Η επιστροφή Ελλήνων πολιτών, ομογενών και δημοσιογράφων, μοιάζει με κινηματογραφική περιπέτεια. 

Ο απεσταλμένος του Star, Σπύρος Λάμπρου και ο οπερατέρ Κώστας Χριστοβασίλης, διασχίζοντας την εμπόλεμη ζώνη, βρέθηκαν αντιμέτωποι με την κάννη Ρωσικών τεθωρακισμένων. 

Θα διανυκτερεύσει στην Ουκρανία το κομβόι της Μαριούπολης 

«Μετά την χθεσινή κατάσταση όπου είδαμε τα κανόνια να μας σημαδεύουν και τους στρατιώτες να κολλάνε τα όπλα τους στα παράθυρα, οι περισσότεροι γονείς έβαλαν πίσω από τα αυτοκίνητα τους πινακίδα που λέει ότι υπάρχουν παιδιά...» λέει σήμερα ο Σπύρος Λάμπρου στο ρεπορτάζ του.

Αυτή τη στιγμή το κομβόι βρίσκεται περίπου 250 χλμ μακριά από τα σύνορα. Τα πολλά σημεία ελέγχου δεν επέτρεψαν στην αποστολή «Νόστους 3» να φτάσει τα σύνορα της Μολδαβίας ή της Ρουμανίας σήμερα, όπως υπολόγιζε. Έτσι, θα διανυκτερεύσουν στο ουκρανικό έδαφος. 

«Το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουμε σε κάποιο δρόμο μέσα στα αυτοκίνητα μας για να βγάλουμε τη νύχτα. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση έτσι ώστε να διοχετεύσουμε τα παιδιά και να κοιμηθούν σε κάποιο δωμάτιο» λέει ο απεσταλμένος στην Ουκρανία, Σπύρος Λάμπρου. 

Οι πόλεις είναι οχυρωμένες με σιδερένια και τσιμεντένια οδοφράγματα και οι στρατιώτες κρύβονται.

«Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, νερό και μπουφάν για τα παιδιά σε περίπτωση που μείνουμε μέσα στο αυτοκίνητο. Αν καταφέρουμε και φύγουμε από την πόλη ο στόχος είναι να βρούμε έναν κλειστό χώρο για να μπούμε και να είμαστε ασφαλείς». 

Η αυτοκινητοπομπή έχει καταφέρει να πάρει άδεια από την ουκρανική κυβέρνηση προκειμένου να κινηθεί και τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας

«Όσο περνάει η ώρα τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα. Η βενζίνη τελειώνει και το κρύο είναι πιο πολύ. Πρέπει να βρούμε ένα σημείο που να μην είναι ορατό για να μην κινδυνεύει κάνεις» λέει ο Σπύρος Λάμπρου. 

Το πέρασμα από τα χωριά χθες και από τα συντρίμμια δημιούργησε σοβαρότατα προβλήματα στα αυτοκίνητά μας έτσι όλοι σήμερα είμαστε σε βουλκανιζατέρ αφού βρήκαμε βενζίνη πρέπει να φτιάξουμε και τα λάστιχα για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά» λέει επίσης ο δημοσιογράφος του Star.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top