Συναγερμός στην Αν. Μεσόγειο: Δίπλα – δίπλα ρωσικά και νατοϊκά πλοία!  

Φόβοι για «ανάφλεξη» από τη συγκέντρωση ναυτικών δυνάμεων     

Ρωσικά και Νατοϊκά πολεμικά πλοία συνεχίζουν και αυτήν την εβδομάδα να βρίσκονται σχεδόν δίπλα - δίπλα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, ανεβάζοντας περισσότερο την ένταση στην περιοχή μας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα  Ζαχαρέα. 

H Ρωσία σφυροκοπεί τις πόλεις - κλειδιά  στην Ουκρανία 

Πρόκειται για περίπου 20 μεγάλα πολεμικά πλοία και υποβρύχια της Ρωσίας τα οποία κάνουν ασκήσεις εδώ και αρκετές μέρες σε μια μεγάλη περιοχή διεθνών υδάτων, που εκτείνεται από νότια του Καστελόριζου και νότια της Κύπρου, μέχρι τη Συρία. Σκιά των ρωσικών πλοίων έχουν γίνει πολλά πλοία του ΝΑΤΟ που πλέουν στην ίδια περιοχή και παρακολουθούν τις κινήσεις τους, αλλά και συμμαχικά αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου. 

Συγκλονιστική περιγραφή του Σπύρου Λάμπρου για το κονβόι: «Μας πυροβόλησαν»

Στην Κύπρο βρίσκεται και το γιγαντιαίο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκολ», φορτωμένο με αεροσκάφη «Ραφάλ»  και με τα πλοία που το συνοδεύουν, ενώ δυτικότερα στη Μεσόγειο πλέει και το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Χάρι Τρούμαν» με τα δικά του πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. 

ΓΣ ΟΗΕ: «Απαιτούμε» να σταματήσει η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία  

«Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι και η Μεσόγειος είναι μια περιοχή που εύκολα μπορεί να γίνει εύφλεκτη» κατέληξε ο Κ. Συμεωνίδης. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top