Μαριούπολη: Ξεκίνησε το κομβόι Ελλήνων δημοσιογράφων και ομογενών

Το βίντεο που ανέβασε ο ανταποκριτής του Star Σπύρος Λάμπρου

Μέσα από τις μάχες της Μαριούπολης θα περάσουν τα ελληνικά κομβόι που αναχωρούν από την περιοχή. Τι μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στην Ουκρανία Σπύρος Λάμπρου

Ξεκίνησε η πομπή των Ελλήνων από την εμπόλεμη Μαριούπολη της Ουκρανίας. Συνολικά 21 οχήματα με 82 άτομα που είναι Έλληνες δημοσιογράφοι, τεχνικοί, μέλη της πρεσβείας αλλά και Έλληνες ομογενείς εγκαταλείπουν την ουκρανική πόλη με τους 120.000 Έλληνες ομογενείς, που εδώ και λίγες ώρες έχει γίνει στόχος των ρωσικών δυνάμεων.

Δείτε το ρεπορτάζ της Κατερίνας Τσαμούρη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Μαριούπολη: Ηρωική έξοδος των Ελλήνων και επιχείρηση απεγκλωβισμού

Έλληνες Μαριούπολη

κομβόι Ελλήνων Μαριούπολης

δημοσιογράφοι Μαριούπολη

Δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή, αλλά και σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις, αποφασίστηκε μερική εκκένωση του ελληνικού προξενείου. Ανθρωπιστικός διάδρομος άνοιξε για έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα Δυτικά. Τα ελληνικά κομβόι αναμένεται να περάσουν μέσα από τις μάχες, όπως ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο ανταποκριτής του Star Σπύρος Λάμπρου.

Έλληνες Μαριούπολη

Η πομπή των αυτοκινήτων ξεκίνησε υπό τον πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο. Τα οχήματα φέρουν διακριτικά που δείχνουν ότι πρόκειται για μεταφορά δημοσιογράφων ή άμαχου πληθυσμού.

 

Στη μάχη της ενημέρωσης από την Ουκρανία και ο δημοσιογράφος του Ant1, Χρήστος Μαζανίτης

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με τη Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή.

Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές, θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top