Μαριούπολη: Ηρωική έξοδος των Ελλήνων και επιχείρηση απεγκλωβισμού

Δείτε τι περιγράφει ο απεσταλμένος του Star από τη μαρτυρική πόλη

Σε μερική εκκένωση του προξενείου της Ελλάδας στη Μαριούπολη της Ουκρανίας,  με νέο απεγκλωβισμό Ελλήνων θα προχωρήσει το Υπουργείο Εξωτερικών την Τρίτη 2 Μαρτίου 2022.    

ΥΠΕΞ: Στην Ελλάδα φθάνουν 50 Έλληνες απεγκλωβισμένοι από την Ουκρανία 

Όπως μετέδωσε o απεσταλμένος του Star  Σπύρος Λάμπρου σε απευθείας σύνδεση με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, η  πόλη πιθανώς να πέσει στα χέρια των Ρώσων ώρα με την ώρα και όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται στο κτίριο του ΟΑΣΕ θα επιχειρήσουν αύριο το πρωί ηρωική έξοδο.

Μαριούπολη: Ο χάρτης της ηρωικής εξόδου των Ελλήνων

Μαριούπολη: Ο χάρτης της ηρωικής εξόδου των Ελλήνων

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεδομένης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή της Μαριούπολης, αλλά και σύμφωνα με ρωσικές ανακοινώσεις θα ανοίξει στις 2 Μαρτίου ανθρωπιστικός διάδρομος για έξοδο πολιτών από την Μαριούπολη προς τα δυτικά, αποφασίστηκε να εκκενωθεί μέρος του προσωπικού του Γενικού Προξενείου, το σύνολο των δημοσιογράφων που στεγάζονται στους χώρους του Γενικού Προξενείου, καθώς και Ελλήνων πολιτών που επιθυμούν να φύγουν. 

Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ στη Ρωσία για τον θάνατο 10 ομογενών 

Η πομπή αυτοκινήτων υπό τον Πρέσβη Φραγκίσκο Κωστελλένο αναμένεται να αναχωρήσει οδικώς από την Μαριούπολη αύριο στις 11.00. Σημειώνεται ότι η μετακίνηση θα γίνει με ιδία μέσα. 

ΟΙ Έλληνες πολίτες που είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον να φύγουν από την Μαριούπολη ενημερώνονται από το Γενικό Προξενείο και την Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ. 

Δένδιας:  Δε θα ήμουν ΥΠΕΞ αν διαφωνούσα με τον πρωθυπουργό  

Ο προγραμματισμός είναι η πομπή να μετακινηθεί προς την πόλη Ζαπορίζιε και στη συνέχεια, ανάλογα με τις συνθήκες που θα υπάρχουν προς τα σύνορα με την Μολδαβία, όπου θα υπάρχει κλιμάκιο της Πρεσβείας Βουκουρεστίου υπό την Πρέσβη Σοφία Γραμματά για να τους παράσχει κάθε δυνατή αρωγή. 

Ο Γενικός Πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης θα παραμείνει στο Γενικό Προξενείο, το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top