Αυστηρό διάβημα του ΥΠΕΞ στη Ρωσία για τον θάνατο 10 ομογενών 

Θρασύτατοι ισχυρισμοί της ρωσικής πρεσβείας: Ζητά και τα ρέστα!  

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τους πρώτους έξι νεκρούς Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία/ (26/2/22)

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών στον πρέσβη της Ρωσίας στην Αθήνα για τον θάνατο των 10 Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολής. 

Ουκρανία: Άλλοι 4 Έλληνες νεκροί - 10 ομογενείς έχουν σκοτωθεί συνολικά
   

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται: 

Δένδιας: Τηλεδιάσκεψη για την ασφάλεια των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία

«Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης, κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα, Andrey Maslov αναφορικά με τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Γραμματέας επέδωσε και σχετική Ρηματική Διακοίνωση, στην οποία τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών  εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τις ως άνω απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί την Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές  ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το Υπουργείο Εξωτερικών επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς την Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των  δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους».

Ανάρτηση Ρωσικής Πρεσβείας: Συνέλθετε!  

Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα πάντως, η οποία υποστήριξε χθες ότι δεν ευθύνεται η χώρα της οποία εκπροσωπεί για τον θάνατο 10 ομογενών, σε σημερινή ανάρτησή της ζητά από την Ελλάδα να…  συνέλθει. 

Ρωσία: Έτοιμη για συνομιλίες με την Ουκρανία αλλά στη Λευκορωσία    

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει:    
 
«Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top