Δένδιας:  Δε θα ήμουν ΥΠΕΞ αν διαφωνούσα με τον πρωθυπουργό  

Διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα με αφορμή την Ουκρανία  

Κατηγορηματικά διέψευσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε διαφωνία του με τον  Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της αποστολής αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία, κατά τη σημερινή ενημέρωση της Βουλής από τον Πρωθυπουργό.     

Δένδιας: Η Ελλάδα πρωτοστατεί σε μάχες ενάντια στις ιδεολογίες του μίσους
 

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παραδέχθηκε ότι όντως στην περίπτωση αυτή ο Υπουργός Εξωτερικών δε θα παρέμενε στη θέση του, ο κ. Δένδιας τόνισε:    

«Και σας ευχαριστώ που πάρα πολύ σαφώς είπατε ότι αν υπήρχε διαφωνία Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, δεν υπήρχε καμία πιθανότητα, θα με είχε αποπέμψει ο Πρωθυπουργός. Δεν υπήρχε καμία πιθανότητα να καθόμαστε δίπλα – δίπλα σε αυτή τη συζήτηση και αυτός να με ανέχεται και εγώ να καλύπτω κάτι στο οποίο έχω απόλυτη διαφωνία. 

Είναι προφανές, λοιπόν, είναι φανερό ότι δημοσιεύματα, ανακοινώσεις και τα λοιπά που καθοδηγούνται και έχουν να κάνουν με διαφωνία μου με τον Πρωθυπουργό, είναι παντελώς στερούμενα στοιχειώδους σοβαρότητας». 

 Μητσοτάκης για Ουκρανία: Ή θα είσαι με τo Διεθνές Δίκαιο ή απέναντί τους

Ο Υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε επίσης τον επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Μιχάλη Κατρίνη για μικροκομματική σκοπιμότητα, σχετικά με επικριτική αναφορά στη συνάντησή του  με τον ΥΠΕΞ της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, αλλά και για το ζήτημα της απαντητικής επιστολής στους ισχυρισμούς της Τουρκίας, στον ΟΗΕ.      

Ανέφερε  συγκεκριμένα ο κ. Δένδιας

«Σας ερωτώ όμως, αφού ήσασταν αρκετά επιμελής, προσέξατε μήπως στην Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, μέρες  πριν από την Ανακοίνωση που διαβάσατε, με την οποία ζητούσα από τους Έλληνες υπηκόους να φύγουν από την Ουκρανία; 

Είδατε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, επίσης μετά την επίσκεψη, με την οποία επίσης ζητούσαμε να φύγουν οι Έλληνες πολίτες από την Ουκρανία; 

Και εν πάση περιπτώσει, κύριε Κατρίνη, όταν όλα αυτά τα είχατε προβλέψει με τόση σαφήνεια, με τόση βεβαιότητα, με τόση καθαρότητα και με τόση διαύγεια, γιατί δεν μοιραστήκατε μαζί μας αυτά τα τόσο σαφή, τα οποία εσείς είχατε δει; Παρά περιμένετε τώρα  7 ημέρες μετά από την εισβολή, να μας τα πείτε;

Θέλω να σας πω δε και κάτι άλλο, το οποίο είναι πιο σοβαρό από όλα τα προηγούμενα, το οποίο επίσης στην πρωτολογία σας επέλεξα να αφήσω, αλλά είδα ότι το επαναλάβατε. 

Αν έχετε την καλοσύνη, για τα βαριά εθνικά θέματα, όπως είναι η απάντηση στις τουρκικές επιστολές, στην τουρκική επιστολή, για την ακρίβεια, που μένει αναπάντητη, μην μπαίνετε σε μικροκομματικούς πειρασμούς να καταλογίζετε ολιγωρία στην κυβέρνηση. Δεν ομιλούμε για κατάθεση αγωγής σε Πρωτοδικείο εδώ. Να έχετε στοιχειωδώς την αίσθηση ότι όταν υπάρχει καθυστέρηση, υπηρετεί εθνική σκοπιμότητα η καθυστέρηση. 

Και αν θέλετε πληροφόρηση, δεν σας την αρνήθηκα ποτέ. Και αν θέλετε να γνωρίζετε τι συμβαίνει, δεν το αρνήθηκα ποτέ στο κόμμα σας. Αλλά να έρχεστε εδώ και να αρχίζετε τα περί ολιγωριών και τα λοιπά είναι κατ’ ελάχιστον παιδικά». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top