ΥΠΕΞ: Στην Ελλάδα 50 Έλληνες απεγκλωβισμένοι από την Ουκρανία 

Απεγκλωβίστηκαν από Οδησσό και Κίεβο – Υποδοχή από Κατσανιώτη    

Υπουργείο Εξωτερικών

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν στις 8 μ.μ. 50 Έλληνες (από Ελλάδα και από Κύπρο) οι οποίοι απεγκλωβίσθηκαν από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Δένδιας:  Δε θα ήμουν ΥΠΕΞ αν διαφωνούσα με τον πρωθυπουργό  

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης τους υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

 

Ουκρανία: Σε εξέλιξη μεγάλη αντιπολεμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε συγκεκριμένα:  
  

Πώς ο Στάλιν εξόντωσε εκατομμύρια Ουκρανούς χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα  

«Το Υπουργείο Εξωτερικών, με ειδική ναυλωμένη πτήση, μεταφέρει 50 πολίτες της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και μέλη των οικογενειών τους, από το Βουκουρέστι.

Οι ανωτέρω είχαν εκκενωθεί από την Οδησσό και το Κίεβο, σε χθεσινές επιχειρήσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν επιτυχώς, σε συνεννόηση μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών. 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης θα τους υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου αναμένεται να αφιχθούν γύρω στις 20.00».

Κατσανιώτης: Το σημαντικό είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο

Σε δηλώσεις του μετά την άφιξη των 50 Ελλήνων, ο κ. Κατσανιώτης - απαντώντας στο εάν οργανώθηκε κάποια ειδική επιχείρηση - είπε πως «το σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να υπάρχει ασφάλεια στο πεδίο. Να διασφαλίζεται ο τρόπος, έτσι ώστε με ασφάλεια να φεύγουν οι Έλληνες πολίτες. Αυτό έγινε, έφτασαν στη Ρουμανία και ναυλώθηκε ειδική πτήση για να έρθουν τώρα στην Ελλάδα. Τώρα φτάνουν εδώ, τελειώνει έτσι με θετικό τρόπο αυτή η περιπέτεια τους».

Απαντώντας στο εάν υπάρχουν και άλλοι Έλληνες και εάν θα γίνει και άλλη επιχείρηση, είπε πως είναι μια διαδικασία που βλέπουμε τι συμβαίνει στο πεδίο και «ανάλογα με το τι συμβαίνει στο πεδίο παίρνουμε τις κατάλληλες αποφάσεις».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top