Βομβαρδίζουν το Κίεβο οι Ρώσοι: Τουλάχιστον πέντε οι νεκροί

Χτυπούν κρατικές υποδομές - Σφοδροί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο

Ο βομβαρδισμός στο Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα, από τους Ρώσους ξεκίνησε.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν τον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με ουκρανικά μέσα, να σταματήσουν να εκπέμπουν τα ουκρανικά τηλεοπτικά κανάλια.

Tα ξένα πρακτορεία κάνουν λόγο για 5 νεκρούς και πέντε τραυματίες από την επίθεση αυτή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο. 

Οι Ρώσοι απειλούν το Κίεβο - «Εγκαταλείψτε τα σπίτια σας»

«Οι Ναζί του Πούτιν μόλις χτύπησαν τον τηλεοπτικό πύργο του Κιέβου», έγραψε ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Anton Gerashchenko.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, το οποίο επιβεβαίωσε την επίθεση, θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών.

Capital controls ανακοίνωσε η Ρωσία

Μάλιστα, οι ουκρανικές αρχές προειδοποιούν για πιθανό ρωσικό «βομβαρδισμό» από fake news, με αναφορές περί παραίτησης της κυβέρνησης Ζελένσκι, αλλά και παράδοσης μεγάλων πόλεων στον ρωσικό στρατό.

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα είχε απευθύνει προειδοποίηση στους ανθρώπους, που ζουν κοντά σε πύργους επικοινωνιών κοντά στο αρχηγείο στο κέντρο του Κιέβου, να εκκενώσουν τα σπίτια τους για τη δική τους ασφάλεια.

Μαριούπολη: Ανθρώπινο τείχος πολιτών για να σταματήσουν οι ρωσικές δυνάμεις

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» προστίθεται στην ανακοίνωση ρώσων αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τους ίδιους, τα πλήγματα σχεδιάζονται «για να αποτραπούν επιθέσεις πληροφοριών εναντίον της Ρωσίας».

Χάρκοβο: Τουλάχιστον 18 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Το πρωί, στον βομβαρδισμό της κεντρικής πλατείας του Χαρκίβ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top