Ουκρανία: Τι κερδίζει ο Πούτιν και τι ο Ζελένσκι από τις διαπραγματεύσεις 

Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται να συνεχιστούν αύριο, Τρίτη

Ο α΄ γύρος διαπραγματεύσεων έληξε σήμερα το απόγευμα, με τη ρωσική και την ουκρανική πλευρά να θέτουν τα αιτήματά τους για να λήξει ο πόλεμος. 

Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις - Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεσταλμένου του Star στην Ουκρανία, Σπύρου Λάμπρου, Ο Ζελένσκι ζήτησε πλήρη αποχώρηση στρατευμάτων, διακοπή εχθροπραξιών και καμιά παραχώρηση εδάφους στη Ρωσία.

Από την άλλη ο Πούτιν για να σταματήσει τον πόλεμο ζήτησε αναγνώριση της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, αποστρατικοποίηση της Ουκρανίας και «αποναζιστικοποίηση» του ουκρανικού κράτους.

Αίτημα ένταξης στην ΕΕ κατέθεσε επισήμως ο Ζελένσκι! 

Πιθανότατα θεωρεί το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ήδη δικά του, γι’αυτό και δεν τις έχεις θέσει ακόμα σε τελεσίγραφο.

Τι κερδίζει ο Πούτιν και τι ο Ζελένσκι από τις διαπραγματεύσεις 

Με τη διεξαγωγή συνομιλιών, ο Ζελένσκι κερδίζει χρόνο, γιατί μπορεί να μετακινήσει αμάχους και να πάρει τα όπλα που του στέλνει η Ευρώπη. Επίσης, μπορεί να περιθάλψει τραυματίες και να δώσει το δικαίωμα στον κόσμο να φτάσει στα νοσοκομεία και να δώσει αίμα. Επίσης. Ψάχνει συνεχώς βίντεο από τις θηριωδίες που έχουν γίνει στο δικό του έδαφος για να τα δείξει στους διεθνείς οργανισμούς.

Ουκρανία: Τα τρία αιτήματα του Μακρόν και οι όροι του Πούτιν

Από την άλλη μεριά, ο Πούτιν με τη συνάντηση αυτή «δείχνει μεγαλοψυχία» διπλωματικά και δίνει μια ευκαιρία. Κερδίζει και εκείνος χρόνο για να λύσει το θέμα με τον ανεφοδιασμό των οχημάτων του. Πολλά από τα άρματα των Ρώσων κάηκαν ουσιαστικά έξω από το Κίεβο και το Χάρκοβο, καθώς έμειναν από βενζίνη.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top