Ερντογάν: «Το θέμα της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών είναι αμφιλεγόμενο»

Νέες απειλητικές δηλώσεις προς την Ελλάδα

Σε νέες απειλητικές δηλώσεις για τα νησιά της Ελλάδας προχώρησε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Το θέμα της κυριαρχίας των νησιών είναι αμφιλεγόμενο», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε σχολιασμό άλλων προκλητικών δηλώσεων από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Να μη μας αναγκάσουν να ανοίξουμε το θέμα προς συζήτηση», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας την Ελλάδα πως θα απευθυνθεί «στο υψηλότερο επίπεδο» για το θέμα των ελληνικών νησιών.

Tουρκία: Βεβηλώνουν και πάλι την Παναγία Σουμελά

Ο Ερντογάν συγκεκριμένα είπε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν κατά την επιστροφή του από τα ΗΑΕ: «Δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε σιωπηλοί για τις στρατιωτικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται κατά παράβαση των συμφωνιών στα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς. Άλλωστε φέραμε αυτό το θέμα στον ΟΗΕ. Θα συνεχίσουμε να το κρατάμε στην επικαιρότητα και το επόμενο διάστημα.

Ως προς αυτό, ο υπουργός μας τους προειδοποίησε. Ωστόσο, εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτό το έργο, φυσικά, θα κάνουμε αυτήν την προειδοποίηση στο υψηλότερο επίπεδο, ό,τι χρειαστεί.

Νίκος Δένδιας: Έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία

Γιατί, όπως γνωρίζετε, το θέμα των νησιών είναι πάντα αμφιλεγόμενο. Μπορεί να μας αναγκάσουν να φέρουμε στην επικαιρότητα να θίξουμε αυτά τα αμφιλεγόμενα ζητήματα. Για το λόγο αυτό ο Υπουργός μου τους προειδοποίησε σε χαμηλό επίπεδο για να μην μας αναγκάσουν να ανοίξουμε αυτά τα θέματα προς συζήτηση. Και καλά έκανε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top