Ο Πούτιν έβαλε τον Λαβρόφ σε ακόμα μακρύτερο τραπέζι από τον Μακρόν!

Ουκρανική κρίση: Η Μόσχα βλέπει μια «πιθανότητα» συμβιβασμού με τη Δύση

Το γεγονός πως ο Εμανουέλ Μακρόν καθόταν έξι μέτρα μακριά από τον Πούτιν σε τραπέζι όπου συζητούσαν την περασμένη εβδομάδα είχε σχολιαστεί έντονα στα social media. 

Γιατί η Ρωσία απειλεί την Ουκρανία; - Τι θέλει ο Πούτιν

Ωστόσο, σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος τοποθέτησε τον ίδιο τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας του σε ακόμα μεγαλύτερη απόσταση. Η εξήγηση είναι απλή και ίδια με εκείνη που δόθηκε για την επίσκεψη Μακρόν: Προκειμένου να καθίσουν κοντά, ο Σεργκέι Λαβρόφ θα έπρεπε να υποβληθεί σε PCR test για τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να περάσει από τη σχετική εξέταση και κατέληξε να κάθεται τόσο μακριά στο τραπέζι … «σιδηρόδρομο». 

Ο Μακρόν κάθισε μακριά από τον Πούτιν - Δεν ήθελε να έχουν το DNA του!

Ουκρανική κρίση: Η Μόσχα βλέπει μια «πιθανότητα» συμβιβασμού με τη Δύση

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως υφίσταται μια «πιθανότητα» να επιλυθεί δια της διπλωματικής οδού η ουκρανική κρίση, τη στιγμή που η Δύση εκφράζει φόβους ότι οι εντάσεις θα μετατραπούν σε ένοπλη σύγκρουση.

Oυκρανία: Εκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τους ηγέτες της ΕΕ

«Οφείλω να πω ότι υπάρχει πάντα μια πιθανότητα» να «επιλυθούν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλίας του με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, η οποία αναμεταδόθηκε από την τηλεόραση, ενώ πρόσθεσε πως οι ευκαιρίες για διάλογο «δεν έχουν εξαντληθεί».

Συνάντηση Δένδια- Λαβρόφ στις 18 Φεβρουαρίου στη Μόσχα

Ο Λαβρόφ είπε ακόμη στον Πούτιν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν διατυπώσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των στρατιωτικών κινδύνων, αλλά πρόσθεσε πως οι απαντήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν ήταν ικανοποιητικές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top